Berita

TV9 RAIH LEBIH 2.5 JUTA PENONTON SIARAN LANGSUNG KELAYAKAN PIALA ASIA 2023

Dengan jaringan Safawi Rasid, Dion Cools, Syafiq Ahmad, dan Darren Lok, Harimau Malaya menewaskan Bangladesh 4-1, sekali gus memajukan Malaysia ke Piala Asia 2023 secara merit buat pertama kali dalam tempoh 42 tahun. Kemenangan pasukan Malaysia turut diraikan di TV9, dengan lebih 2.5 juta penonton menonton pertandingan yang mendebarkan itu. Sementara itu, lebih 335,000 orang menggunakan tapak tontonan digital untuk menonton suapan langsung dalam HD definisi tinggi. (sumber Nielsen TV Audience Measurement).

Tahniah kepada seluruh pasukan Malaysia, dari barisan kejurulatihan yang diketuai oleh Kim Pan Gon, kepada para pemain, daripada penjaga gol hinggalah kepada penyerang, serta penyokong yang berkunjung ke Stadium Nasional Bukit Jalil dan rakyat Malaysia yang hadir pada setiap Kelayakan Piala Asia 2023. Malam tadi, Bangladesh di TV9 menampilkan Asrul Nizam Kadir sebagai penyampai, Hanif Miswan sebagai penganalisis, dan Syed Adney Syed Hussein Nizam Kadir, bekas bintang bola sepak Malaysia, sebagai tetamu jemputan.

Dari semasa ke semasa, tonton TV9 untuk perlawanan bola sepak tempatan dan antarabangsa terkini. Layari http://www.xtra.com.my/ untuk maklumat lanjut tentang rancangan TV9, dan ikuti @TV9Malaysia di Facebook, Instagram, dan Twitter, serta @TV9MalaysiaOfficial di TikTok untuk kemas kini terkini.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button