Berita

TOURISM MALAYSIA & ME’NATE STEAK HUB MEMACU SEMANGAT PATRIOTISME DENGAN PELANCARAN MERDEKA MEAT FIESTA 2022

Kempen Merdeka Meat Fiesta 2022 Me’nate Steak Hub (Me’nate) dilancarkan sebagai sebahagian daripada inisiatif untuk menggalakkan rakyat Malaysia memupuk semangat nasionalisme mereka menjelang Hari Kemerdekaan oleh YBrs. Encik Iskandar Mirza Mohd Yusof, Pengarah Kanan – acara Domestik & Pelancongan Malaysia. Pembukaan besar lokasi ke-10 Me’nate Steak Hub, cawangan pertama yang terletak di pusat beli-belah, di The Curve di Mutiara Damansara, bertepatan dengan sambutan pelancaran.

Keanu Azman dari Hitz FM dan Aki Chan dari MY FM, dua hos terkenal, menjadi tuan rumah pelancaran. Cawangan ke-10 Me’nate Steak Hub baru-baru ini telah mengadakan Pembukaan Besar, menunjukkan komitmen Me’nate untuk memberi inspirasi kepada orang ramai dan komuniti perniagaan untuk meraikan budaya dan warisan secara terbuka sempena sambutan kemerdekaan yang indah tahun ini. Rakyat Malaysia harus memberi perhatian yang teliti terhadap isu ini memandangkan 2022 akan menjadi permulaan peralihan kepada fasa endemik. Oleh itu, Me’nate telah memulakan Fiesta Daging Merdeka 2022 untuk mengingati perjalanan luar biasa ini yang telah menyatukan Malaysia walaupun menghadapi halangan yang paling sukar.

YBrs. Encik Iskandar Mirza Mohd Yusof berkata, “Sungguh teruja melihat jenama tempatan seperti Me’nate membawa budaya tempatan kita dengan bangga dan secara kreatif menggabungkan hidangan tempatan dalam menu mereka sempena musim Merdeka ini. Saya berpendapat, ini merupakan cara terbaik untuk menzahirkan semangat patriotik seseorang, dan saya ingin mengucapkan terima kasih kepada mereka kerana melaksanakan inisiatif ini sebagai peneraju industri terkemuka dalam memberi inspirasi kepada rakyat Malaysia demi melahirkan semangat patriotisme, dengan cara mereka sendiri. Inisiatif ini bukan hanya untuk meningkatkan semangat semasa Merdeka sahaja, tetapi dasarnya memacu penyediaan dan makan makanan yang baik untuk segmen pelancongan dengan menggambarkan keindahan Kemerdekaan Malaysia kepada dunia melalui media sosial dan sebagainya”.

Me’nate memperkenalkan hidangan istimewa serantau seperti Daging Bakar Malaysia, Puyuh Goreng Merdeka dan Jalur Gemilang Kambing yang digabungkan dengan beberapa sos Malaysia yang unik sebagai sebahagian daripada promosi Fiesta Daging Merdeka 2022 untuk menyerlahkan semangat patriotisme. Minuman termasuk Kopi Tarik, Teh Tarik, Bandung Bunga Raya, dan Soda Kebangsaan telah ditambah oleh restoran stik buatan tangan yang terkenal untuk mengikuti konsep itu. Sehingga 16 September 2022, hidangan bertemakan Merdeka ini akan ditawarkan di semua lokasi Me’nate Steak Hub di seluruh negara.

Menurut Encik Syed Ashraf bin Syed Ali, Pengarah Urusan dan Ketua Pegawai Eksekutif Me’nate Steak Hub, “Di Me’nate, kami amat berbangga dapat mengekalkan tradisi tempatan walaupun kami merupakan restoran stik barat, kerana kami berpandangan adalah amat penting untuk kita berpegang dan berbalik kepada adat resam dan asal usul terutamanya pada masa kini dalam dunia yang sentiasa berkembang pesat ini. Makanan memainkan peranan penting dalam menghubungkan masyarakat daripada budaya, latar belakang dan etnik yang berbeza sejak dari dahulu lagi. Justeru itu, semasa kami melancarkan kempen Merdeka Meat Fiesta 2022, kami berharap dapat menjadi penghubung dalam menggalakkan perpaduan, kepelbagaian budaya dan kebersamaan sepanjang Merdeka ini”.

Sebagai faedah tambahan kepada Fiesta Daging Merdeka 2022, Me’nate memberi peluang kepada pengguna untuk menikmati Merdeka bersama rakan dan keluarga pada harga yang berpatutan dengan diskaun 20% untuk semua hidangan daging – mulai sekarang hingga 31 Ogos 2022. Untuk maklumat lanjut, sila layari https://menate.com.my/ atau halaman media sosial Me’nate Steak Hub.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button