Berita

Tontonan Komplimentari Gemilang Saluran 100 Untuk Semua Pelanggan, 21 Ogos- 18 Sept

Astro menghormati Hari Kebangsaan dan Hari Malaysia ini dengan menyiarkan lebih daripada 150 rancangan kegemaran anda dalam genre hiburan, variasi, drama, fakta, filem, telefilem, filem pendek dan kanak-kanak di Gemilang Saluran 100 melalui televisyen, atas permintaan, dan Astro GO . Mulai 21 Ogos hingga 18 September, semua pelanggan Astro boleh menonton saluran ini secara percuma.

Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Astro, Henry Tan berkata, “Sebagai rakyat Malaysia yang bangga, Astro berharap agar dapat memberi inspirasi kepada negara kita untuk bersatu dan kekal teguh seperti yang divisualkan menerusi tangan-tangan yang mewakili kepelbagaian kaum di Malaysia, pada masa yang sama disulami dengan warna-warna kebangsaan kita – Biru untuk Perpaduan, Merah untuk Keberanian, Putih untuk Kesucian dan Kuning untuk Kesetiaan. Inilah nilai-nilai menyatukan rakyat Malaysia sejak lahirnya negara kita dan akan terus membimbing kita.”

Tan berkata, “Video Gemilang Bersama kami memaparkan Nurin Amalin yang berusia 19 tahun, seorang para-atlet yang kehilangan penglihatannya ketika berusia 10 tahun. Menerusinya, kita akan melihat warna dan nilai yang dimaksudkan sebenarnya.

Astro, jenama tempatan, ingin menjadi suara untuk kebaikan dengan memperkasakan rakyat Malaysia untuk menyumbang kepada pembangunan negara mereka melalui kempen Gemilang Bersama kami, yang mengetengahkan cerita dan hiburan Malaysia terbaik di Gemilang Channel 100. Buat pertama kalinya, pelanggan boleh mengambil kesempatan daripada pelbagai tawaran kandungan terbaharu dan masa hadapan, termasuk:-

  • All Together Now, Malaysia The All Together Now Trofi Istimewa Merdeka menjadi tumpuan program Khas Merdeka, yang menampilkan selebriti terkenal negara daripada pelbagai kaum dan generasi.
  • Dalam komedi Satu Tong, Shah Iskandar, Elizabeth Tan, dan Andy Teh menggambarkan cabaran yang sering dihadapi rakyat Malaysia, seperti gangguan bekalan udara mereka. Komedi “feel-good” ini berfungsi sebagai peringatan tentang kejujuran dan sifat altruistik rakyat Malaysia.
  • In Their Eyes dan The Conservationists, dua dokumentari oleh pengarah terkenal KC Chiu tentang Malaysia. Dokumentari pertama menunjukkan keindahan negara kita melalui mata lapan warga asing yang menggambarkan kehidupan di Malaysia, menjelaskan mengapa mereka memilihnya sebagai rumah baharu mereka, dan berfungsi sebagai peringatan tentang budaya dan cara hidup yang kaya yang telah kita gunakan.
  • 270 min Laluan pasukan bola sepak negara untuk layak ke Piala Asia AFC 2023 buat kali pertama dalam tempoh 42 tahun dicatatkan dalam dokumentari Ke Piala Asia, yang bertajuk “Perjalanan Air Mata, Kegembiraan, dan Pengorbanan.”
  • Saksikan The Making of Air Force sempena Hari Kebangsaan dan Hari Malaysia. Selagi Bernyawa, yang mungkin boleh dilihat di saluran Gemilang. Forces Air The Motion Picture: Selagi Bernyawa ialah filem blockbuster beroktan tinggi tentang pengorbanan yang dilakukan oleh Tentera Udara Diraja Malaysia dan semangat patriotisme ketika mereka berkhidmat dan memastikan kita semua selamat. Pada 25 Ogos, filem itu akan ditayangkan, dan ia menampilkan pelakon terkenal seperti Dato Adi Putra, Aiman Hakim, Nas-T, Sara Ali, Carmen Soo, Anas Ridzuan, Jack Tan, Johan As’ari, Iman Corinne, dan Luqman Hafidz, Pablo Amirul, Scha Alyahya, Sangeeta Krishnasamy, Azira Shafinz dan ramai lagi muncul dalam filem itu.
  • Melalui interaksi dengan hos Alif Satar, Sissy Iman, dan tetamu istimewa Datuk Aznil Haji Nawawi dan Michael Ang, Cheerful Chit Chat menunjukkan cara kanak-kanak melihat Malaysia secara berbeza daripada orang dewasa.

 

Tonton filem popular Malaysia termasuk Ola Bola, Hantu Kak Limah, The Journey, The Garden of Evening Mists, Paskal, Polis Evo 1 & 2, The Kid from The Big Apple, P. Ramlee Movies, Boboiboy The Movie 2, dan banyak lagi, sebagai serta Rancangan Masakan Kampunglimpik dan Agak-Agak.

Raikan Hari Kebangsaan Dengan Lebih Lagi 

Sempena Hari Kebangsaan, Astro Radio akan mengadakan beberapa program menarik, seperti memainkan lebih banyak muzik serantau di 11 stesen radio dan menggunakan aplikasi SYOK. Cerita yang menonjolkan ciri-ciri tersendiri rakyat Malaysia akan dipaparkan di LITE. Manakala ERA akan mengambil bahagian dalam perarakan Hari Kebangsaan bersama-sama selebriti dengan menaiki bas hop-on-hop-off mengelilingi lokasi terkenal di bandar ini. Merdeka Food, program menarik oleh RAAGA, dan Mini Konsert Merdeka yang menampilkan pelbagai pemuzik serantau semuanya akan diadakan oleh MY.

Mulai 8 Ogos hingga 18 September 2022, Go Shop akan mengadakan “Go Gemilang Sale” dengan kupon diskaun bernilai sehingga RM112. Penghantaran nasional percuma, termasuk ke Sabah dan Sarawak, tersedia kepada pelanggan tanpa keperluan pembelian minimum dari 31 Ogos hingga 4 September dan 16 September hingga 18 September.

Pelanggan juga boleh menikmati program TV eksklusif di saluran Go Shop, internet, dan aplikasi mudah alih, termasuk Kak Joy & The Geng, Inspirasi Malaysia, Keluarga Mahabbah, Go Cuti, dan Rencah Go Shop. Sila layari www.goshop.com.my atau muat turun aplikasi Go Shop dari Google Play dan App Store untuk butiran tambahan.

Bermula hari ini hingga 30 September, pengguna NJOI akan mendapat 2 bulan akses percuma kepada Pek HD dan kredit RM30 apabila mereka membeli Kotak NJOI daripada Kedai NJOI di www.njoi.com.my, penjual NJOI di seluruh negara atau tapak e-dagang seperti Shopee, Lazada dan Go Shop.

Dengan menjawab soalan trivia di saluran Gemilang, 100 pelanggan Astro boleh menyertai untuk memenangi HONOR Band 6 melalui Astro Rewards. Halaman peraduan boleh didapati di https://astro.com.my/merdeka22.

Memberi Semula Kepada Komuniti

Selaras dengan kempen Gemilang Bersama, Astro melancarkan kempen derma darah bersama Pusat Darah Negara (PDN) dan melancarkan projek buku audio bersama Persatuan Orang Buta Malaysia (MAB). Anda mungkin boleh menyelamatkan tiga nyawa dengan memberikan satu beg darah. Anda boleh melakukan ini di kemudahan derma darah di Jalan Tun Razak, Putrajaya, dan Mid Valley. Layari www.pdn.gov.my untuk butiran tambahan.

Melalui kerjasama dengan Persatuan Orang Buta Malaysia, Astro juga menggalakkan rakyat Malaysia mengambil bahagian dalam rakaman buku audio untuk orang yang kehilangan penglihatan (MAB). Anda boleh menghantar e-mel rakaman buku audio ke librarian@mab.org.my. Lawati librarian@mab.org.my untuk butiran tambahan.

Layari promotions.astro.com.my/details/GemilangBersama untuk maklumat lanjut mengenai kempen Gemilang Bersama.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button