Berita

‘TIADA YANG RINGKAS LUAR BIASA’ UNTUK MALAYSIA ACARA PERNIAGAAN INDUSTRI BAGI OGOS 2022

YB Dato’ Sri Hajah Nancy Shukri, Menteri Pelancongan, Kesenian dan Kebudayaan (MOTAC) Malaysia.

Biro konvensyen kebangsaan Malaysia, Biro Konvensyen & Pameran Malaysia, telah mengumumkan 18 acara perniagaan antarabangsa yang akan berlangsung di negara ini pada bulan Ogos 2022. Organisasi itu mendakwa bahawa acara perniagaan di negara itu “melantun kembali.”

Status Malaysia sebagai Pusat Kuasa Acara Korporat diperkukuh lagi dengan prestasi cemerlang negara dan komitmen padu yang ditunjukkan oleh Kementerian Pelancongan, Kesenian dan Kebudayaan (MOTAC), beberapa agensi kerajaan dan rakan strategik lain dalam mendapatkan acara perniagaan untuk negara.

“Kejayaan penting Malaysia dicerminkan oleh usaha MyCEB untuk mendapatkan barisan 14 Konvensyen, dan 4 Pameran Perdagangan yang akan diadakan hanya pada Ogos 2022 sahaja. Acara perniagaan ini dijangka menghimpunkan hampir 24,000 jumlah perwakilan yang dianggarkan menjana lebih RM56 juta impak ekonomi kepada ekonomi Malaysia,” YB Dato’ Sri Hajah Nancy Shukri, Menteri Pelancongan, Kesenian dan Kebudayaan (MOTAC) Malaysia berkata dalam satu kenyataan akhbar.

“Tempoh tinjauan menyaksikan MyCEB memberikan sokongan terhadap 18 acara perniagaan berbanding masa pra-pandemi, di mana kami mengadakan sejumlah 14 konvensyen dan pameran pada Ogos 2019. Ini adalah bukti kukuh bahawa pemain industri kami berdaya tahan, dan sokongan diterima daripada pelbagai agensi kerajaan sedang menuai hasil. Kami melihat keputusan positif ini sebagai sangat menjanjikan untuk Malaysia dan kami berharap dapat meneruskan usaha ini untuk merealisasikan misi kami secara progresif,” tambah Dato’ Sri Abdul Khani Daud, Ketua Pegawai Eksekutif MyCEB.

Mesyuarat saintifik tahunan Persatuan Pakar Anestesi dan Kolej Pakar Bius Malaysia, Kongres Glaukoma Asia Pasifik (APGC) dan IPMEX Malaysia 2022 hanyalah beberapa daripada peristiwa penting yang berlangsung pada bulan Ogos.

Kongres Saintifik Tahunan 2022 Persatuan Pakar Bius dan Kolej Pakar Anestesi Malaysia ialah persidangan hibrid dengan matlamat untuk memupuk rangkaian antara pakar bius dari seluruh dunia, mendidik peserta tentang kemajuan terkini dalam penjagaan pakar bius, dan memberi inspirasi kepada lebih ramai profesional perubatan untuk meneruskan kerjaya dalam anestesia.

Kongres Glaukoma Asia Pasifik (APGC) 2022 menghimpunkan pemain penting dari komuniti oftalmologi dengan tumpuan pada glaukoma, menawarkan perwakilan forum untuk bekerjasama, berkongsi pengalaman, pengetahuan dan penemuan penyelidikan tentang teknik terbaik dan kemajuan terkini dari seluruh dunia untuk membantu mengatasi kesukaran dalam perubatan klinikal dan pembedahan.

IPMEX Malaysia 2022 ialah acara yang mempamerkan peluang untuk profesional dalam industri cetakan, kertas, label, pakej, percetakan beralun, papan tanda dan pengiklanan untuk menjalin hubungan yang kukuh, membentuk perkongsian dan menggunakan alat pemasaran yang penting untuk pengembangan dan pembangunan sektor ini, mengeluarkan yang terbaik dalam teknologi digital dan cetakan.

“Saya ingin memuji peranan MyCEB sebagai agensi pusat yang memainkan peranan penting dalam menyediakan asas yang kukuh bagi pemulihan industri acara perniagaan Malaysia selepas pandemik, serta usaha berterusan mereka untuk menaikkan kedudukan Malaysia sebagai destinasi pilihan antarabangsa. acara perniagaan yang akan menjana lebih banyak petunjuk perniagaan ke perniagaan dan mewujudkan peluang yang tidak berkesudahan untuk negara,” kata YB Dato’ Sri Hajah Nancy Shukri mengakhiri ucapannya.

 

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button