Berita

“Teater Muzikal Upin & Ipin-Pin Pin Pom!” Bakal Dianjurkan September 2022 Ini

“Teater Muzikal Upin & Ipin Pin Pin Pom!” akan dipersembahkan pada 3 dan 4 September 2022 oleh Les’ Copaque Production Sdn Bhd, syarikat penerbitan animasi terkemuka di negara ini. Penganjuran teater ini didorong oleh pementasan Teater Muzikal Upin & Ipin sepuluh tahun lalu yang mendapat sambutan yang sangat positif. Penerbitan teater muzikal terbaharu, “Pin Pin Pom!” merangkumi pelbagai pengisian, kostum Upin Ipin untuk lakonan dan aksi, serta rakan-rakan yang menyertai pengembaraan dalam dunia magis. Teater ini akan menggunakan teknologi canggih, termasuk teknik kesan khas, kesan pencahayaan, dan penggunaan skrin LED, untuk memberikan pementasan impak yang luar biasa.

“Teater Muzikal Upin & Ipin – Pin Pin Pom!” pementasan berlangsung selama lebih daripada satu jam dan dipenuhi dengan nombor muzik yang menyentuh hati yang pasti membuatkan penonton terus terlibat dan menyanyi bersama. Lagu daripada album Upin & Ipin terkenal seperti “Gembira Bermain” dan beberapa lagu baharu seperti “Upin & Ipin Berani” dan “Pin Pin Pom!” akan dilaksanakan. Watak-watak baharu yang muncul dalam teater, seperti Pahlawan Magik Upin Ipin dan Nenek Kebayan, akan turut dimuatkan dalam teater tersebut. Les’ Copaque Production dan Star Fotress Sdn Bhd bersama-sama mengendalikan teater itu.

Akan ada persembahan “Teater Muzikal Upin & Ipin – Pin Pin Pom!” pada 3 dan 4 September 2022, di Dewan Pleno Pusat Konvensyen Kuala Lumpur pada pukul 11 pagi, 3 petang, dan 8:15 malam. Mulai sekarang hingga 14 Julai 2022, peminat boleh membeli tiket di tapak web Trip.com dengan diskaun 10%. Tiket akan dijual semula melalui laman web My BookMyShow.com mulai 15 Julai 2022, pada harga asal.

Di negara lain seperti Singapura, Indonesia dan Brunei, Les’ Copaque Production berhasrat untuk membawakan “Teater Muzikal Upin & Ipin – Pin Pin Pom!” di jalan raya.

Gambaran keseluruhan “Teater Muzikal Upin & Ipin-Pin Pin Pom”

Batu Delima Sakti kepunyaan Nenek Kebayan, yang Upin dan Ipin secara tidak sengaja menemui dan membawa pulang. Kekuatan Delima Bima Sakti itulah yang diperlukan oleh Nenek Kebayan untuk melaksanakan rancangan dahsyatnya untuk memerintah dunia sihir. Untuk memerangi Nenek Kebayan, Upin dan Ipin bertukar menjadi Pahlawan Sihir. Berjayakah Upin dan Ipin menggagalkan rancangan Nenek Kebayan, mempertahankan alam ajaib, dan mengamankan Kampung Durian Runtuh?

“Teater Muzikal Upin & Ipin – Pin Pin Pom!”

Tarikh : 3 dan 4 September 2022

Masa: 11pagi, 3petang dan 8.15malam Lokasi: Dewan Plenary, Pusat Konvensen Kuala Lumpur Harga Tiket: PS1: RM320, PS2: RM220, PS3: RM100

Jualan Tiket Istimewa (Diskaun 10%)

Laman web: https://Trip.com (https://tinyurl.com/mrxaf9t5).

Tempoh Pembelian Tiket: 15 Jun – 14 Julai 2022

Harga Tiket: PS1: RM4320 RM288, PS2: RM220 RM198, PS3: RM100 RM90

Jualan Tiket (Tanpa Promosi)

Laman web: https://My.BookMyShow.com.

Tempoh Pembelian Tiket: 15 Julai – 2 September 2022

Harga Tiket: PS1: RM320, PS2: RM220, PS3: RM100

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button