Berita

TARIK AKU KE SYURGA ISI SLOT SAMARINDA TV3 MULAI 23 JUN

Selepas Kerana Aku Isteri Bidaan, Samarinda TV3 akan menayangkan drama bersiri 28 episod berjudul ‘TARIK AKU KE SYURGA,’ berdasarkan novel Tarik Daku Ke Syurga karya Haitun Kamarazaman, mulai 23 Jun 2022, setiap Isnin hingga Khamis jam 10.00 malam, dan ia juga akan distrim melalui perkhidmatan penstriman iQIYI pada hari yang sama selepas siaran pada TV3.

Malek Rahman mengarahkan Tarik Aku Ke Syurga yang dibintangi oleh Zul Ariffin, Nelissa Nizam, Lisdawati, Keith Foo, Izzendra, Ayra Messi, Esma Daniel, Idzham Ismail, Afzan A. Rahman, dan Hafreez Adam.

Zamri (Zul Ariffin) ialah seorang perunding hartanah yang cemerlang, walaupun masih muda, sudah mempunyai firma perunding hartanah di Kuala Lumpur. Haji Murad dan Hajah Raudhah mempunyai seorang anak tunggal, Zamri. Haji Murad dan Hajah Raudhah menitikberatkan pendidikan Islam dalam kehidupan Zamri sejak kecil kerana dia merupakan anak tunggal. Hajah Raudhah, pada hakikatnya, adalah seorang penceramah bebas yang terkenal.

Malangnya, di Kuala Lumpur, Zamri yang dianggap sebagai anak yang baik oleh ibu bapanya tidak mengamalkan gaya hidup sihat. Zamri terdedah dengan suasana liar, bisikan dan godaan syaitan adalah perkara biasa. Ketika ibu Zamri, Hajah Raudhah, melihat gambarnya ketika berhibur di sebuah kelab malam, akhirnya marahnya membuak-buak.

Zul Ariffin sebagai Zamri

Hajah Raudhah memberi dua pilihan kepada Zamri, sama ada berkahwin dengan gadis pilihan ibunya atau disingkirkan daripada terus menjadi anaknya. Zamri berkahwin dengan Zara (Nelissa Nizam) kerana ingin mendapatkan kemaafan daripada ibu bapanya. Malang bagi Zara, satu persatu rahsia gelap Zamri terbongkar kepadanya selepas bergelar isteri. Bersediakah mereka menghadapi pelbagai tuduhan terhadap mereka?

Nelissa Nizam sebagai Zara.

Berdasarkan bilangan muat turun, pengguna bulanan aktif dan masa yang dihabiskan pada platform, iQIYI ialah perkhidmatan penstriman Asia yang paling popular di Malaysia. Jangan ketinggalan drama bersiri Tarik Aku Ke Syurga yang akan bersiaran di Samarinda setiap Isnin hingga Khamis jam 10 malam. bermula pada 23 Jun 2022. Drama bersiri ini turut memuatkan sarikata Inggeris dan Bahasa Malaysia, yang boleh ditonton oleh peminat secara percuma di www.iQ.com/local pada bila-bila masa.

Layari www.xtra.com untuk maklumat lanjut dan berita terkini mengenai rancangan TV3. Ikuti @TV3Malaysia di Facebook, Instagram, dan Twitter, serta akaun Instagram rasmi Drama Sangat @dramasangat. Lawati halaman Facebook, Twitter, YouTube dan Instagram TV3 untuk mendapatkan maklumat terkini tentang drama Malaysia kegemaran anda, atau ikuti di Instagram.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button