Berita

SIRI ANIMASI YANG DINANTIKAN RAMAI, “EJEN ALI” MUSIM 3, AKAN DITAYANGKAN SECARA EKSKLUSIF DI DISNEY+ HOTSTAR MULAI 25 JUN

Ejen Ali, siri animasi Malaysia yang digemari kembali ke tayangan musim panas ini dengan musim ketiga ditetapkan untuk debut eksklusif di Disney+ Hotstar 25 Jun. Musim ini akan menyaksikan Ejen Ali dan Ejen muda dari MATA Academyunite untuk pertandingan rahsia di Arena MATA. Plot rahsia untuk mengganggu MATA dan mendapatkan kawalan ke atas bandar futuristik Cyberaya akan terbongkar.

Francais Ejen Ali menggabungkan pengaruh Malaysia yang pelbagai budaya dalam konsep reka bentuk moden, memberi penghormatan kepada elemen tradisional Malaysia tempatan seperti gasing, seni mempertahankan diri silat dan kerambit. Mempunyai alam semesta yang inovatif, luas dan animasi berkualiti tinggi, siri ini muncul secara eksklusif di Disney+ Hotstar akhir bulan ini. “Penambahan francais yang sangat digemari ini adalah langkah terbaharu dalam misi berterusan kami untuk mencari dan keluar serta berkongsi cerita tempatan terbaik dengan khalayak global,” kata The Walt Disney Company.

Siri animasi tempatan WAUAnimation yang dinanti-nantikan, Ejen Ali, akan dipamerkan di Disney+ Hotstar. Noorhayati Maslini, Azi Shafian dan Azman Zulkiply mengulangi watak mereka dalam rancangan itu, manakala Usamah Zaid, Pengarah dan Ketua Penulis Skrip, serta Shafiq Isa, Pengarah Kreatif dan Suara, turut menggandakan beberapa watak dalam siri ini. Penonton juga boleh mengharapkan untuk melihat urutan tindakan yang mengasyikkan yang dimungkinkan oleh kesan visual yang menakjubkan yang akan melengkapkan penceritaan siri yang kaya daripada sekumpulan pencipta berbakat tinggi.

“Sungguh mendebarkan untuk melihat penampilan sulung Ejen Ali di platform penstriman global, yang mempunyai pengikut peminat animasi yang mantap,” kata Ketua Pegawai Eksekutif WAU Animation Usamah Zaid Yasin. Memandangkan animasi ialah medium universal di mana orang ramai, terutamanya penonton muda, dapat melihat watak yang menyerupai mereka di skrin, kami berharap kami telah mencipta model positif untuk mereka contohi. Terima kasih kepada peminat kami atas sokongan yang tidak berbelah bahagi sehingga hari ini!

Ejen Ali Musim 3 ditayangkan sejak 25 Jun secara eksklusif di Disney+ Hotstar.

 

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button