Berita

SINGLE TERBAHARU ZAZO MAULANA,DUHAI HATI

Siti Zaleha atau dikenali sebagai Zazo Maulana, kini muncul dengan single keduanya Bersama Alternate Records & Talents iaitu Duhai Hati. Lagu yang unik ini merupakan hasil ciptaan oleh Ikhwan Fatanna dan Wan Saleh manakala liriknya pula oleh Ikhwan Fatanna dan Arisz Ab Rahman.

Lagu Duhai Hati ini menceritakan tentang perasaan cinta yang tidak dapat dilafazkan dengan kata-kata. Lagu ini turut menjadi tema OST kepada drama terbaru di slot Samarinda TV3 iaitu, ‘Aku Bukan Isteri Bidaan’ yang dilakonkan oleh Scha Elinnea, Hisyam Hamid, Wanns Ahmad, Ellyas Abdullah dan ramai lagi. Drama ini telah mula ditayangkan pada 16 Mei ini.

“saya amat berterima kasih kerana diberikan peluang untuk menyanyikan lahu OST. Lagu Duhai Hati ini sebenarnya tidak mudah untuk dibawakan tapi saya sahut cabaran untuk menyanyikan lagu ini. Saya harapkan agar pendengar semua dan juga orang-orang yang baru mengenali saya dapat menerima lagu ini dan terus memberikansokongan penuh kepada saya untuk lebih berkembang” Menurut Zazo Maulana.

Zazo Maulana atau nama sebenarnya Siti Zaleha Zolkeply, bukanlah seorang pendatang baru di dalam industri muzik tanahair kerana sebelum ini beliau pernah menerbitkan beberapa buah lagu bersama komposer terkenal tanah air seperti Tam Mustafah dan berduet dengan beliau sekitar tahun 2020. Minat mendalam dalam bidang membuatkan Zazo Maulana sanggup busking bersama gitarnya di tepi jalan hingga ke luar negara seperti Indonesia, Singapura dan Australia.

Bakatnya semakin terserlah apabila beliau berjaya menjadi juara dalam program realiti Lagu Cinta Kita musim ke 3 bersama pasangannya Syafeek Ikhwan. Zazo Maulana seorang penyanyi versatil yang memiliki vokal range yang sangat hebat ini bukan sahaja boleh menyanyi tetapi juga beliau boleh bermain alatan muzik seperti gitar dan piano. Lebih menarik, beliau juga merupakan guru muzik untuk kanak-kanak.

Single Duhai Hati nyanyian Zazo Maulana, edaran Alternate Records & Talents  kini boleh didengari di semua saluran digital bermula 20 Mei 2022.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button