Berita

SEMARAKKAN BULAN KEMERDEKAAN DENGAN KEMPEN #BEBASBERSAMA

Negara kita mencapai kemerdekaannya pada 31 Ogos 1957, dan Malaysia kemudiannya diwujudkan pada 16 September 1963. Malaysia telah mengatasi banyak halangan sepanjang tahun, dan hari ini ia adalah Keluarga Malaysia yang mencari kebebasan daripada penjajahan, penganiayaan, sekatan kepercayaan, pertuturan. sekatan, dan ketakutan terhadap penyakit yang boleh membawa maut.

Media Prima Berhad telah melancarkan kempen #bebasbersama sempena sambutan Hari Kebangsaan dan Hari Malaysia yang akan datang bagi menyemarakkan semula semangat nasionalisme dan menggalakkan rakyat Malaysia, khususnya generasi muda, memahami kepentingan sambutan bulan kemerdekaan ini.

Pada Hari Kebangsaan dan Hari Malaysia, Rangkaian Televisyen Media Prima Berhad akan menyiarkan drama pendek berdurasi 15 minit bertajuk “3 Sekawan” di stesen TV3, TV9, 8TV, dan ntv7 khusus untuk kempen #bebasbersama. Penggambaran untuk drama kecil ini telah dilakukan di negeri Perlis oleh Zeel Production Sdn Bhd. Ia dibintangi oleh pelakon negara yang berpengalaman serta penghibur yang akan datang, seperti Dato Rahim Razali, Kazar Saisi, Redza Rosli, Sherry Ibrahim, Ummar Shakur , Camans Kong, Rudtra a/l Manivanan, Sathiya, dan Mandy Chong.

3 Sekawan menceritakan kisah Faiz dan keluarganya pulang ke kampung sempena cuti Hari Kebangsaan untuk berjumpa datuk. Ah Chong dan Danush mengalu-alukan Faiz kembali sebagai kawan. Atok membincangkan maksud asas Hari Kebangsaan sehari sebelum ia berlaku. Atok membincangkan kepentingan sebenar Hari Kebangsaan sehari sebelum itu. Selepas mendengar perkongsian cerita Atok, Faiz mendapat idea untuk menyambut Hari Kebangsaan tetapi tindakan mereka telah menimbulkan huru-hara di kalangan penduduk kampung.

Mengapakah penduduk kampung merusuh kerana apa yang telah dilakukan oleh Faiz dan rakan-rakannya? Drama pendek 3 Sekawan yang menyayat hati dan penuh mesej akan bersiaran pada 31 Ogos, 1 September dan 16 September 2022 di TV3, TV9, dan DIDIKTV, masing-masing pada pukul 9.00 malam, 10.30 malam dan 9.30 pagi (TV3 pukul 9.00 malam, TV9 pukul 8.15 malam, DIDIKTV KPM pukul 9.30 pagi, 8TV pukul 11.30 malam). Di laman web portal video www.tonton.com.my, anda juga boleh menonton drama ringkas ini.

Sehubungan dengan Hari Kebangsaan dan Hari Malaysia, Rangkaian Televisyen Media Prima turut menyiarkan beberapa program menarik di rangkaian TV3 dan TV9.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button