Berita

SELANGOR MARTIAL ART XTIV CHAMPIONSHIP 2022 MERANCAKKAN SENI DAN KEBUDAYAAN PERTAMA DALAM KALANGAN

Selangor Martial Art Xtiv Championship 2022 telah berlangsung hari ini di Dataran Kemerdekaan di Shah Alam oleh Exco Generasi Muda, Sukan dan Modal Insan kerajaan negeri. Program ini menghimpunkan individu dan organisasi yang mewakili seni mempertahankan diri, taekwon-Do, dan pengamal silambam, pengajar dan pelajar.

Program Selangor Martial Art Xtiv Championship 2022, yang menarik 1500 orang dan disokong oleh gabungan pertubuhan termasuk Persatuan Gerak Penchak Gayarasa, Persatuan Taekwan-Do Malaysia, dan Persatuan Silambang Malaysia, mendapat sokongan padu daripada gabungan pertubuhan termasuk Persatuan Gerak Penchak Gayarasa, Persatuan Taekwan-Do Malaysia, dan Persatuan Silambang Malaysia.

Program yang berlangsung dari jam 7.30 pagi hingga 5.00 petang itu turut merangkumi Silat Seni Tempur dan Tari Sembah, Kejohanan Taekwon-Do Sparring, Silambam Combat & Free Style, Demo Seni Mempertahankan Diri, Senamrobik bersama Zafina Fitness, persembahan kumpulan jemputan, dan cabutan bertuah. dengan pelbagai hadiah menarik untuk hadirin .

Kerajaan negeri berdedikasi untuk memupuk minat dalam seni mempertahankan diri dan menggalakkan penyertaan aktif oleh remaja bagi mempertingkat dan memartabatkan seni mempertahankan diri. Program ini mungkin merupakan tempat yang sesuai untuk peserta menunjukkan seni mempertahankan diri yang mereka pelajari, dan organisasi boleh memupuk kemahiran baru di kalangan mereka. Platform ini juga menjadi jalan Kerajaan Negeri berhubung dengan kumpulan silat dan pertubuhan dari aliran lain bagi mengelak ketinggalan dalam pertumbuhan sukan silat.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button