Berita

SAKSIKAN DRAMA TERBARU TV3 ANAK BERANAK ABE YIE MEMANG KECOH SATU FAMILI!

Anak-anak Abe Yie banyak bergelut! Anak-anak Abe Yie merangka beberapa rancangan untuk kembali ke tempat kelahiran mereka semasa panik yang disebabkan oleh virus yang melanda negara. Bermula pada hari Isnin, 16 Ogos 2022, jam 6 petang. di TV3, anda boleh menonton drama terbaru Anak Beranak Abe Yie, yang berkemungkinan menggembirakan, serta menontonnya secara langsung di www.tonton.com.my.

Drama bersiri 20 episod Anak Beranak Abe Yie diterbitkan oleh Zamriez Golden Pictures dan diarahkan oleh Pali Yahya, yang telah pun berjaya dengan lakonan popular Risik Pada Hati dan Honey-Moon. Azlee Senario, Jasmin Hamid, Aiman Tino, Wan Sharmila, Aidit Noh, Puteri Sarah, Aidil Aziz, dan lain-lain memberikan persembahan hebat dalam naskhah skrip MF Kencana ini juga.

Azlee Senario
Jasmin Hamid

Drama ini mengimbau kembali peristiwa yang berlaku selepas rakyat Malaysia mengetahui tentang Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) di negara mereka. Keturunan Abe Yie datang dalam pelbagai bentuk (Azlee Senario). Sam (Aidil Aziz) dan Ann (Wan Sharmila), masing-masing bekerja di Melaka dan Kuala Lumpur. Tambahan pula, sudah agak lama mereka tidak melawat Kelantan, kampung halaman mereka. Che Yah (Jasmin Hamid) tampil dengan alasan untuk mengembara ke seluruh negara untuk pulang ke kampung kerana ingin melepaskan rindu.

Disebabkan kebimbangan mereka yang melampau terhadap wabak yang mengerikan ini, Abe Yie dan Muluk (Aiman Tino) bimbang Sam dan Ann akan membawa pulang penyakit itu secara tidak sengaja kerana keterujaan mereka mahu merentas negeri. Orang tua kampung dan penduduk kampung sentiasa menasihati ahli kampung supaya menjaga kesihatan dan menjauhi pengunjung apabila PKP dilaksanakan.

Aidil Aziz dan Aiman Tino

Adakah rancangan anak-anak Abe Yie akan berjaya? Bolehkah mereka kembali pada akhirnya, selamat dan sihat? Filem thriller Abe Yie yang penuh aksi, Anak Beranak boleh ditonton secara langsung di www.tonton.com.my dari Isnin hingga Khamis pukul 6 di TV3.

Untuk mengetahui maklumat lanjut tentang rancangan kegemaran anda, pergi ke akaun Instagram rasmi Drama Sangat (@dramasangat), TV3, YouTube, Facebook, Twitter dan Instagram (@TV3Malaysia).

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button