Berita

SAKSIKAN ‘DIDI & FRIENDS RESCUE SQUAD’ SELAMATKAN PEKAN HOREY

Dengan keluaran siri terbaharunya, “Didi & Friends Rescue Squad,” yang berpusat pada keselamatan dan wira-wira, Warnakala Studios dengan sukacitanya mengumumkan kembalinya siri animasi kanak-kanak yang sangat digemari “Didi & Friends,” yang diterbitkan dengan kerjasama Astro. .

Maklumat dalam siri ini adalah lebih mendalam dan merangkumi asas-asas mengajar kanak-kanak kecil cara mengendalikan kecemasan dan sikap membina yang mesti diguna pakai untuk memastikan keselamatan semasa kecemasan. Bermula 8 September, Astro Ceria (saluran 611) akan mula disiarkan musim baharu ini yang mempunyai 8 episod.

Idea dan peraturan Didi & Friends Rescue Squad telah diilhamkan oleh lagu popular Didi & Friends 3D dan siri animasi musim sebelumnya, yang memfokuskan kepada beberapa jenis kenderaan penyelamat seperti ambulans, polis, bomba, helikopter dan kapal selam. Dalam tempoh dua tahun, Astro, Atas Permintaan, platform linear dan YouTube Didi & Friends semuanya telah melihat banyak minat dan tontonan untuk lagu-lagu ini. Pandangan berikut adalah antara jumlah keseluruhan:

Jumlah tontonan di platform penstriman Astro, On Demand:

  • Kereta Polis – 782 ribu tontonan
  • Ambulans – 977 ribu tontonan
  • Trak Bomba – 877 ribu tontonan
  • Helikopter – 940 ribu  tontonan

 

Jumlah tontonan di YouTube Didi & Friends Malaysia:

  • Kereta Polis – 26 juta tontonan
  • Ambulans – 17 juta tontonan
  • Trak Bomba – 9.7 juta tontonan
  • Helikopter – 8.3 juta tontonan

Hasil daripada kejayaan ini, Didi & Friends Rescue Squad, siri spin-off baharu daripada Warnakala Studios dan Astro, telah membangunkan tema ini. Selain itu, ibu bapa yang mahukan lebih banyak pengaturcaraan tertumpu kepada pendidikan dan pembelajaran di luar bilik darjah telah memintanya, dan penonton yang menikmati genre lagu tentang wira yang memberi inspirasi kepada kanak-kanak juga telah menyuarakan pilihan mereka untuk musim terbaru.

Episod musim terbaharu “Didi & Friends Rescue Squad” telah menjadi mesej utama mereka yang mendidik anak-anak tentang cara untuk selamat dan berkelakuan secara rasional dalam krisis. Didi, Nana dan Jojo—tiga daripada watak kegemaran kanak-kanak itu—akan memakai pakaian baharu yang mendebarkan dan menggunakan alatan seperti gear dan kereta, serta gajet dan pakaian, untuk menjaga dan menyelamatkan penduduk Bandar Horey daripada pelbagai bahaya dan kemalangan. Didi dan rakan-rakannya akan sentiasa bersedia untuk menempuh pelbagai pengembaraan, sama ada di darat, di udara, malah di laut, asalkan mengikut kata sepakat “Respon dengan Tenang, Susah Jadi Senang.”

Farah Fauzana Zainul Kamar, Pengurus Kandungan Kanak-Kanak Astro, berkata “Rata-rata kita dapat saksikan reaksi positif kanak-kanak terhadap francais Didi & Friends, di mana mereka mengenali karakter-karakter dan menghafal lagu-lagu daripada siri ini. Di sini kami nampak betapa pentingnya untuk Didi & Friends sentiasa menampilkan sesuatu yang baru selaras dengan perkembangan minda dan trend kanak-kanak zaman sekarang. Oleh itu, Didi Rescue Squad ditampilkan untuk menjadi inspirasi baharu mereka dengan harapan untuk menerapkan nilai-nilai murni berbuat baik dan sentiasa suka menolong orang di sekeliling, seperti seorang adiwira yang sebenar.”

Farah Fauzana Zainul Kamar, Pengurus Kandungan Kanak-Kanak Astro, berkata “Rata-rata kita dapat saksikan reaksi positif kanak-kanak terhadap francais Didi & Friends, di mana mereka mengenali karakter-karakter dan menghafal lagu-lagu daripada siri ini. Di sini kami nampak betapa pentingnya untuk Didi & Friends sentiasa menampilkan sesuatu yang baru selaras dengan perkembangan minda dan trend kanak-kanak zaman sekarang. Oleh itu, Didi Rescue Squad ditampilkan untuk menjadi inspirasi baharu mereka dengan harapan untuk menerapkan nilai-nilai murni berbuat baik dan sentiasa suka menolong orang di sekeliling, seperti seorang adiwira yang sebenar.”

Khairul Ammar Jamal, Ketua Pegawai Kandungan Warnakala Studios dan Pengarah Didi & Friends Rescue Squad, menambah “Reaksi positif yang kami telah terima daripada peminat-peminat salah satu lagu daripada Didi & Friends musim keempat iaitu Ambulans telah mendorong kami untuk menghasilkan siri terbaharu ‘Didi & Friends Rescue Squad’ ini. Kami percaya ini merupakan petunjuk bahawa para peminat Didi & Friends mahukan sesuatu yang berbeza, lantas siri yang bertemakan adiwira ini dihasilkan untuk menemui citarasa mereka. Kami yakin kanak-kanak yang meminati siri animasi ini akan menantikan perjalanan terbaharu Didi & Friends.”

Hairulfaizalizwan Bin Ahmad Sofian, Pengasas Bersama dan Ketua Pegawai Eksekutif Warnakala Studios Sdn Bhd, pula berkata “Kami telah lama menulis dan mencipta lagu-lagu untuk Didi & Friends dan kali ini, kami memerlukan sesuatu yang baharu dan berbeza. Begitulah ‘Didi & Friends Rescue Squad’ telah terhasil. Kami percaya siri terbaharu ini bersesuaian dengan kanak-kanak di bawah umur enam tahun kerana ia mempunyai intipati yang boleh mengajar mereka tentang tingkah laku yang baik seperti membantu orang yang memerlukan dan banyak lagi. ‘Didi & Friends Rescue Squad’ akan pasti lebih menyeronokkan dan mendebarkan para penonton!”

Didi & Friends dan Fire Fighter Industry Sdn Bhd, Syarikat Keselamatan Kebakaran No. 1 di Malaysia, telah bekerjasama untuk mempromosikan musim terbaru “Didi & Friends Rescue Squad.” Matlamat mereka adalah untuk ” fireproof Malaysia,” dan sebagai sebahagian daripada kerjasama ini, mereka telah mencipta beberapa Alat Pemadam Api DRS edisi khas yang juga mesra kanak-kanak untuk kanak-kanak.

Selain itu, Didi & Friends mencipta banyak kempen untuk mempromosikan rancangan itu sebagai sebahagian daripada pelancaran musim terbarunya dengan memberikan Didi & Friends Rescue Box kepada selebriti yang sudah pun bergelar ibu dan anak-anak mereka. Didi & Friends Rescue Box termasuk beberapa produk edisi khas daripada “Didi & Friends Rescue Squad,” termasuk alat pemadam api yang selamat untuk kanak-kanak, topeng muka edisi terhad, baju-T DRS dan kad perantis DRS. Kotak itu akan dibuka oleh setiap orang yang menerimanya, dan mereka semua akan memuat naik video ” unboxing” mereka ke YouTube atau platform rangkaian sosial mereka sendiri.

Didi & Friends akan menganjurkan kempen “Let’s Meet Didi & Friends Rescue Squad” dari 9 September hingga 11 September di Quill City Mall di Kuala Lumpur sebagai sebahagian daripada acara hujung minggu sekitar cuti sekolah akan datang. Ibu bapa dan anak kecil mereka akan berpeluang berinteraksi dengan watak Didi & Friends melalui beberapa acara menarik, seperti Mini Musical Didi & Friends, kehadiran maskot, dan penjualan barangan Didi & Friends pada harga diskaun.

Bermula pada 8 September 2022, jam 3:00 petang, hanya di Astro Ceria, akan menjadi siri animasi “Didi & Friends Rescue Squad” (saluran 611). Untuk memberi penonton lebih banyak pilihan, siri ini juga tersedia untuk distrim melalui ciri Atas Permintaan di Astro Box dan aplikasi Astro GO. Tambahan pula, mulai 15 September, penonton di Malaysia boleh menonton siri kartun terbaru ini di YouTube Didi & Friends.

Layari https://www.warnakala.com/ untuk maklumat tambahan Didi & Friends.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button