Berita

RAJA BUAH-BUAHAN KEMBALI DENGAN JALAN KE PESTA DURIAN & KEBUDAYAAN ANTARABANGSA MALAYSIA 2022  

Dari kiri ke kanan: Simon Chin, (Pengasas Dking), YBhg. Dato Dr Gavin Voon, (Pengerusi Majlis Tindakan Pengguna Negara, MTPN Selangor), YBrs. Puan Rosnah Mustafah (Timbalan Pengarah Kanan Tourism Malaysia), Leron Yee (Pengasas Dking), Encik Badrul Hisham Hilal (Pengurus Kanan, F&B Dan Unit Asas Tani, MATRADE).

YBrs. Puan Rosnah Mustafah, Timbalan Pengarah Kanan Pelancongan Malaysia, merasmikan pengumuman The Road to Malaysia’s International Durian & Culture Fest 2022 (MIDCF), acara ala bufet dengan durian dan buah-buahan tropika untuk memberikan peserta merasai budaya Malaysia.

YBrs. Puan Rosnah Mustafah (Timbalan Pengarah Kanan Pelancongan Malaysia)

Malaysia telah terpesona dengan peningkatan durian di pasaran, dan dengan permintaan berterusan untuk durian yang meningkat, festival ini akan menyebarkan kesedaran global tentang pelbagai jenis durian lazat yang boleh didapati di Malaysia. Festival ini menandakan usaha dan sumbangan untuk meningkatkan budaya dan pelancongan Malaysia di peringkat tempatan dan antarabangsa oleh Dking -– salah satu nama terbesar dalam industri Durian. Dianjurkan bersama Malaysian Inbound Chinese Association (MICA) dan disokong oleh Tourism Malaysia.

Dking’s The Road To Malaysia’s International Durian & Cultural Fest 2022.

Pesta makanan kebangsaan Malaysia, Dking, telah kembali selepas terhenti akibat wabak COVID-19 dan sekatan sempadan. Festival itu merupakan batu loncatan sejajar dengan kempen Kementerian Pelancongan Malaysia yang akan menangkap intipati kepelbagaian unik negara. Dking mewakili salah satu barangan paling popular di Malaysia yang telah menyumbang kepada makanan Malaysia, salah satu komponen perbelanjaan teratas untuk pelancong domestik dan antarabangsa di Malaysia.

Arca durian di Sidang Media Dking’s The Road To Malaysia’s Durian & Cultural Fest 2022.

Leron Yee, Pengasas Dking mengulas, berkata “Melalui pilihan durian dan makanan budaya yang kami ada pada festival itu, ia akan membolehkan orang ramai mengalami kepelbagaian dan budaya

yang Malaysia miliki dan kami berharap dapat memainkan peranan penting dalam mempromosikan Malaysia sebagai destinasi ideal untuk alami makanan, budaya dan tarikan pelancong yang unik.” Dking dan Tourism Malaysia berbesar hati untuk berkongsi tawaran terbaik Malaysia kepada dunia dan Malaysia boleh mengharapkan pelawat dari semua lapisan masyarakat untuk merasai budaya Malaysia melalui makanan.

Untuk maklumat lanjut, sila layari: https://dking.com.my/our-story/

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button