Berita

PULAU PINANG MENGACARAKAN PAMERAN AUDIO-VISUAL TINGGI PERTAMANYA “PERTUNJUKAN AV UTARA 2022”  

 

“Pertunjukan AV Utara 2022” ialah audio-visual mewah pertama pameran yang diadakan di wilayah Utara Ekspo ini disokong oleh Pulau Pinang Biro Konvensyen & Pameran (PCEB) dan dijadualkan berlangsung pada 11 & 12 Jun 2022 di Ascott Gurney Penang.

Northern AV Show 2022 bertujuan untuk memaparkan teknologi dan inovasi terkini yang ditawarkan oleh syarikat elektronik pengguna audio dan video untuk penggemar audio-video. Sebagai ekspo sulung di wilayah utara, itu juga di Pulau Pinang, ia memberikan platform yang sangat baik untuk mempamerkan banyak produk tercanggih daripada banyak jenama berprofil tinggi. Ekspo ini menampilkan 21 pameran unik yang merangkumi pelbagai aspek audio dan penglihatan.

Pulau Pinang telah diiktiraf sebagai salah satu hab industri kreatif terkemuka di Malaysia untuk komponen hi-fi seperti pelayan muzik dan amplifier. Yeoh Soon Hin, Exco Pelancongan dan Ekonomi Kreatif Negeri Pulau Pinang (PETACE) berkata adalah ini adalah kerana pereka dan pengilang Malaysia telah diiktiraf atas sumbangan mereka kepada industri HiFi.

Ekspo AV Utara akan berfungsi sebagai wadah idea-idea segar yang akan memberi inspirasi dan mengujakan bagi pempamer dan juga pengunjung. Acara ini dijadualkan berlangsung di Ascott Gurney Pulau Pinang pada 11 dan 12 Jun dari 10 pagi hingga 8 malam. Ia akan memberi peluang kepada orang ramai di wilayah utara untuk menghadiri acara seperti ini dan juga untuk pempamer untuk mendekati pasaran utara.

Untuk maklumat lanjut dan kemas kini sila layari Facebook rasmi di https://www.facebook.com/Northern-Audio-Visual-Penang-107505461982270/ Anda juga boleh menghubungi penganjur, Gryphon Production Sdn Bhd (En Wilson Teoh di +6012 637 2813).

 

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button