Berita

PROGRAM HIBURAN TERBAHARU TV3 YANG PALING HEBAT DAN ‘WOW’!

Program hiburan terbaharu di TV3 mempertemukan penyanyi terkenal dengan bintang yang sedang meningkat naik, dengan tiga pemenang Anugerah Juara Lagu berkhidmat sebagai hakim, dalam usaha untuk menentukan siapa yang “Terpaling Juara.” Bermula pada 21 Ogos 2022, program ini akan disiarkan secara langsung dari studio Sri Pentas 2 di Plaza Alam Sentral pada hari Ahad mulai jam 9.00 malam. hingga 10.30 malam

Menurut Puan Nini Yusof, Timbalan Ketua Pegawai Eksekutif, Rangkaian Televisyen Media Prima, “TV3 sangat berbesar hati untuk memperkenalkan program hiburan yang berkonsep baharu. Saya sangat yakin akan kemampuan tenaga kerja produksi dalam menghasilkan program TV yang berkualiti dan menghiburkan. Pastinya, Terpaling Juara bakal mendapat tempat di hati penonton setia TV3 dan rakyat Malaysia secara keseluruhannya.”

3 kapten dan 6 peserta berdepan dalam “Terpaling Juara” sepanjang 8 minggu. Akim Ahmad (Anugerah Juara Lagu 30 – Potret), Hael Husaini (Anugerah Juara Lagu 32 – Jampi & Anugerah Juara Lagu 33 – Haram), dan Naim Daniel (Anugerah Juara Lagu 34 – Sumpah) adalah penyanyi, penulis lagu dan penulis lirik yang sangat berbakat. Mereka juga merupakan pemilik studio rakaman. Anugerah Juara Lagu, pemenang trofi Juara Lagu pada anugerah paling berprestij, akan memegang peranan sebagai kapten, mengetuai penghibur terkenal dan bintang yang sedang meningkat naik untuk mencipta persembahan mingguan popular dengan hashtag #playlistAJL. Lagu-lagu terkenal dari AJL akan diberi permulaan yang baru dan pastinya akan mengimbau kenangan buat penonton Terpa Juara! Siapakah yang akan memenangi gelaran Terpaling Juara dan anugerah wang tunai RM100,000?

Shiha Zikir dan Haziq Hussni sebagai hos Terpaling Juara

Tiga penyanyi terkenal yang terkenal dalam pelbagai genre muzik mereka—Ifa Raziah, Hazami, dan Rahmad Mega—telah menerima tugas untuk mentakrifkan semula karier mereka sebagai penyanyi. Ifa Raziah merupakan penyanyi dangdut terkenal, Hazami terkenal dengan vokal halusnya ketika mempersembahkan lagu romantik, dan Rahmad Mega merupakan penyanyi rock yang pernah muncul di pentas akhir AJL sebelum ini. Apakah senjata rahsia mereka untuk memenangi pertandingan ini, dan bolehkah mereka bertahan menentang bintang yang semakin meningkat?

Ketiga-tiga mereka dipilih dalam uji bakat yang diadakan pada 2 dan 3 Julai 2022, untuk Shaz (Shazreen Shaharum, 26), Aqmal (Aqmal Ramdan, 26), dan Aqeesh (Aqeesh Aleeya, 18). Shaz, Aqmal, dan Aqeesh menang dalam saingan sengit yang menyaksikan 380 orang hadir untuk uji bakat dan mendapatkan tiket ke Terpaling Juara. Bagaimanakah mereka akan dibandingkan dengan kumpulan vokalis yang lebih tua dengan latar belakang yang lebih hebat?

Peserta dan Kapten Terpaling Juara

Hos Terpaling Juara ialah Haziq Hussni dan Shiha Zikir, dan juri tetap Datuk Hattan dan Fauziah Latiff. Terpaling Juara, siri televisyen lapan episod, memulakan pertandingan dengan konsert pengenalan keenam, menampilkan enam peserta, sebelum tiga kapten mendedahkan dua pilihan mereka untuk pertandingan itu. Pemenang Paling Bernilai akan membawa pulang hadiah RM100,000, manakala naib juara akan memenangi RM50,000 dan pemenang ketiga menerima RM30,000.

Vivo ialah penaja utama Terpaling Juara, dengan Nivea berkhidmat sebagai penaja bersama, Hot FM bertindak sebagai rakan radio rasmi, Berita Harian dan Harian Metro bertindak sebagai rakan media rasmi, dan Xtra dan Oh Bulan! berkhidmat sebagai rakan digital rasmi.

Azrul Affendi Abdullah berkhidmat sebagai penerbit, Ikha Arnisya Mohd Anuar sebagai penerbit eksekutif, dan Nurhul Huda Haji Khalid sebagai pengarah semasa sesi produksi Terpaling Juara. Jangan ketinggalan Terpaling Juara bermula pada Ahad, 21 Ogos 2022, jam 9.00 malam, disiarkan secara langsung dari Studio Sri Pentas 2, Shah Alam, dan disiarkan secara langsung dalam HD di www.tonton.com.my Untuk memulakan perbahasan di media sosial, gunakan #TerpalingJuara dan #PlaylistAJL.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button