Berita

PERTEMPURAN BAKAL BERMULA… PENYANYI ‘SENIOR’ & ‘JUNIOR’ LAWAN VOKAL

Pertandingan nyanyian antara tiga penyanyi senior dan tiga penyanyi junior akan ditayangkan di TV3 pada Ahad, meletakkan lagu Anugerah Juara Lagu yang terkenal dalam bahaya. Pada 21 Ogos 2022, Terpaling Juara mengadakan konsert pengenalan keenam, yang menampilkan enam peserta, untuk membuka gelanggang secara rasmi sebelum ketiga-tiga kapten itu mendedahkan pilihan mereka untuk tempat kedua dan ketiga.

Terpaling Juara disiarkan secara langsung dari Studio Sri Pentas 2 di Plaza Alam Sentral, Shah Alam, mulai 9:30 malam. hingga 10:30 malam Anda boleh menonton Terpaling Juara dalam talian dalam definisi tinggi dengan melayari www.tonton.com.my.

Dalam episod pertama, peserta akan bertaruh pada lagu-lagu yang telah dicalonkan untuk Anugerah Juara Lagu, seperti Cinta (AJL36, lagu asal Marsha Milan), Sangkar Cinta (SFMM11, lagu asal Ziana Zain), Nur Kasih (SFMM10). , lagu asal Slam), Bayangan Jurauan (SFMM8, nyanyian asal Mega), Gilalah (AJL29, nyanyian asal Stacy), dan Mungkir Bah (AJL21, nyanyian asli Hazami). Bersama vokalis jemputan Raja Pop Malaysia Dato’ Jamal Abdillah, Juara AJL12 (Ghazal Untuk Rabiah, Dato’ M. Nasir, & Dato’ Jamal Abdillah), dan pemenang ketiga AJL 35 (Belenggu Rindu, Wany Hasrita, & Dato ‘ Jamal Abdillah), Pentas Utama Juara sekali lagi akan dipanaskan.

Siapakah dua peserta yang akan berlindung di bawah arahan kapten Akim Ahmad, Hael Husaini, dan Naim Daniel ketika bersiap sedia untuk merebut mahkota Terpa Juara antara Ifa Raziah, Hazami, Rahmad Mega, Shazreen Shaharum, Aqmal Ramdan, dan Aqeesh Aleeya? Jangan terlepas tawaran hiburan terbaharu dan terbaik TV3 dan WOW setiap Ahad bermula jam 9.00 malam.

Haziq Hussni dan Shiha Zikir, dua hos TV yang riang dan berceloteh, bertindak sebagai pengacara rancangan itu, dan Datuk Hattan dan Fauziah Latiff bertindak sebagai hakim tetap pertandingan. Sepanjang 8 minggu, “Terpaling Juara” menggandingkan 3 kapten menentang 6 calon. Tiga penyanyi, pencipta lagu dan penulis lirik yang sangat cemerlang—Akim Ahmad (Juara Lagu 30 – Potret), Hael Husaini (Juara Lagu 32 – Jampi & Juara Lagu 33 – Haram), dan Naim Daniel (Juara Lagu 34 – Sumpah) —serta pemilik perniagaan Anugerah paling berprestij, Anugerah, Juara Lagu Trofi Juara Lagu akan menyandang jawatan kapten, mengetuai seorang penghibur yang mantap dan bintang yang sedang meningkat naik ke kejayaan dalam persembahan mingguan dengan hashtag #playlistAJL. Lagu-lagu terkenal daripada AJL bakal memberi nafas baru dan pastinya membangkitkan nostalgia penonton Terpaling Juara! Siapakah yang bakal bergelar Juara Terpaling dan membawa pulang hadiah wang tunai RM100,000?

Terpaling Juara mempunyai Vivo Malaysia sebagai penaja utama, Nivea sebagai penaja bersama, Hot FM sebagai rakan radio rasmi, Berita Harian dan Harian Metro sebagai rakan media rasmi, serta Xtra dan Oh Bulan! sebagai rakan digital.

Nurhul Huda Haji Khalid berkhidmat sebagai penerbit eksekutif kanan, Ikha Arnisya Mohd Anuar sebagai penerbit eksekutif, dan Azrul Effendi Abdullah sebagai penerbit semasa sesi produksi Terpaling Juara. Jangan ketinggalan Terpaling Juara, yang akan mula disiarkan secara langsung dari Studio Sri Pentas 2 di Shah Alam pada hari Ahad, 21 Ogos 2022, jam 9.00 malam, dan akan disiarkan secara langsung dalam HD di www.tonton.com. saya. Untuk memulakan perdebatan di media sosial, gunakan hashtag #TerpalingJuara dan #PlaylistAJL.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button