Berita

Pertandingan Ratu Cantik Mrs Asia Supreme kali ke-9

Pengasas Asia Supreme Pageant atau dikenali sebagai ASP, Wendy Dione telah mengumumkan bahawa Grand Final Mrs Japan Asia Supreme akan diadakan di Hilton Osaka pada 19 Ogos 2022 tahun ini dan Mrs Asia Asia Supreme Grand Final akan diadakan di DXN Cyberville Grand Ballroom pada 20 Ogos 2022 tahun ini.

Pertandingan Ratu Cantik Mrs Asia Supreme kali ke-9

10 Juara yang teratas dari Malaysia dan Jepun akan dipilih untuk menyertai pusingan akhir bagi Mrs Asia Supreme pada 21 Oktober 2022 di Avante Hotel Grand Ballroom.

ASP Mrs Asia Supreme pertama kali menganjurkan acara ini pada tahun 2014 dengan satu matlamat iaitu untuk memupuk wanita supaya yakin dan bertenaga dengan memberi tumpuan kepada kecantikan dalaman dan luaran mereka.

Selain itu, ASP ini juga mahu wanita berfikir bahawa umur hanyalah angka dan tidak pernah menjadi penghalang bagi sesiapa yang mempunyai dorongan dan keyakinan untuk berjalan diatas pentas dan mengeluarkan versi terbaik diri mereka.

‘‘Kami juga akan menanamkan sifat positif dalam kewanitaan dengan melatih mereka untuk kekal sihat, kekal positif dan sentiasa berusaha untuk yang terbaik semasa pertandingan’’ katanya.

Pertandingan Ratu Cantik ini telah diadakan di negara lain seperti Jepun, China, Macau, Hong Kong, Taiwan, Thailand, Singapura, Indonesia dan Malaysia telah mendapat pengiktirafan dan kejayaan yang ketara pada masa lalu.

Tahun ini merupakan tahun ke-9 pertandingan ini mempunyai kepelbagaian dan kami yakin bahawa tahun ini merupakan acara yang akan dipenuhi dengan keseronokkan dan keterujaan.

Terima kasih diucapkan kepada tetamu VVIP yang turut meghadiri sidang media ini iaitu Yang Mulia Tengku Datin Sri Nurzaheran Tengku Hisham, Yang Berbahagia Datuk Sri Dzulkamain Taib, Puan Sri Mimi Nur Liana Lee Abdullah, Dato’ Stephanie Low, Dato’Dr.TK Liew, Dato’ Tan & kepada semua penaja saya yang sentiasa menyokong ASP.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button