Berita

PENANGAN MELUR UNTUK FIRDAUS RAIH 11 JUTA PENONTON !

Pada 15 Julai lalu, drama bersiri Melur Untuk Firdaus yang baru sahaja selesai ditayangkan di slot masa Lestary berjaya menarik 11 juta penonton dari Malaysia. Sepanjang 28 episod televisyen yang ditayangkan, gandingan Meerqeen dan Anna Jobling yang menarik menjana 823 juta interaksi di media sosial. (Sumber: Nielsen Ratings, Mei–Julai 2022).

Sejak mula bersiaran sehingga kini, sebanyak 200 profil kelab peminat di media sosial telah didaftarkan oleh peminat dari Malaysia, Indonesia, Singapura, Filipina, Brunei, dan Thailand. Drama percintaan ini menjadi kegilaan di Asia Tenggara.

Komen media sosial daripada penonton terutamanya memuji penghibur kegemaran mereka, termasuk Meerqeen, Anna Jobling, Fimie Don, dan Nesa Idrus, kerana mahir menggambarkan peranan yang diberikan. Akibatnya, mereka menggesa drama ini diteruskan untuk musim kedua.

Populariti lagu OST Puteri Khareeza-sung Melur Untuk Firdaus “Duka Sepalik Tawa,” yang mendapat 1.8 juta tontonan YouTube dalam tempoh sebulan, membawa kegembiraan kepada ramai pihak. Selain itu, ia telah dapat mencapai kedudukan ketiga pada carta pop terbaharu Spotify dan ke-23 untuk muzik dalam senarai “trending” YouTube.

Ia mengisahkan Firdaus Iskandar (Meerqeen), yang tidak bersetuju dengan hasrat ibu bapanya untuk dia berkahwin dengan Melur kerana dia sudah mempunyai teman wanita bernama Dee. Melur Untuk Firdaus merupakan adaptasi daripada novel Cik Nor Cinta dan diarahkan oleh Zamri Zakaria. Ibu bapanya memberi masa 48 jam kepada Dee untuk mengahwini Firdaus. Dee belum bersedia untuk berkahwin. Kerana Melur (Anna Jobling) sukakan Firdaus, dia kecewa. Melur berusaha untuk memenangkan Firdaus, malah meletakkan tujuh syarat.

Layari www.xtra.com.my dan ikuti @TV3Malaysia di Facebook, Instagram, dan Twitter untuk mengikuti berita dan maklumat terkini mengenai rancangan TV3.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button