Berita

Pelbagai Kejadian Misteri Berlaku Semasa Penggambaran filem Musyrik.

Semasa penggambaran filem seram Musyrik – Api Neraka Menantimu, pembikin filem yang sangat berbakat Arjin Uppal menemui beberapa situasi yang ganjil dan menakutkan!

Aeril Zafrel, Ashraf Muslim, dan Ruhainies memainkan peranan penting dalam filem yang dibuat oleh White Merpati Entertainment Sdn Bhd itu. Neera Azizi, Arwan Umar, Qaseh Shuhada, dan Aishah Ilias turut hadir.

Adegan Ruhainies memegang batu nisan di tanah perkuburan itu sekitar pukul tiga pagi, menurut Arjin, 33, adalah antara perkara luar biasa yang berlaku.

“Batu nisan bukanlah props, sebaliknya saya menggunakan batu nesan sebenar diambil dari tanah perkuburan berkenaan bagi merealisasikan babak ini.

“Ia sepatutnya hanya satu babak panjang, tetapi apabila potong babak ini, kamera masih berpusing dan tidak berhenti seolah-olah ada sesuatu yang menggerakkannya,” katanya.

Pertemuan aneh itu, yang didakwa Arjin tidak pernah dialaminya sebelum ini, membuatkan dia berasa tidak senang.

“Bayangkan, kamera masih menyala selepas ‘switch’ ditutup. Hanya selepas bateri dikeluarkan daripada kamera barulah ia berhenti berpusing,” katanya.

Dia bukan sahaja mengalami episod pelik, malah salah seorang pelakon yang membawa watak Wati, isteri Aeril, Aishah, menurut Arjin.

“Ia membabitkan babak Aishah baring dalam kubur. Secara tiba-tiba, seluruh badan Aishah ditumbuhi gelembung gatal dan penggambaran tidak dapat diteruskan,” katanya.

Sebagai pengarah, Arjin mendakwa dia mengendalikan acara pelik melibatkan Aishah dengan tenang.

Pengarah Arjin Uppal

“Aishah terpaksa dibawa ke klinik untuk mendapatkan rawatan dengan segera. Keadaan Aishah hanya okay selepas berehat dan penggambaran hanya disambung semula pada keesokan harinya. Saya percaya kejadian aneh yang menimpa Aishah adalah gangguan mistik,” katanya.

Arjin mengulas latar tempat itu, menyatakan dua tapak digunakan untuk penghasilan Musyrik – Api Neraka Menantimu! iaitu tanah kubur dan rumah kampung lama yang terbiar.

“Saya masih ingat kami diminta penjaga menyiapkan babak di rumah lama berkenaan sehingga jam 12 tengah malam. Namun, babak dalam rumah hanya selesai pada jam 2 pagi. Seterusnya, kami terus ke lokasi tanah perkuburan. Ketika di tanah perkuburan, saya dapatkan merasakan sesuatu menyentuh belakang leher. Saya percaya ia gangguan mistik, tetapi saya buat tak tahu,” katanya.

Arjin berkata, dia turut berdepan dengan kejadian aneh ketika penggambaran di kawasan hutan.

“Saya pergi belakang rumah untuk mencuci tangan, tetapi secara tiba-tiba, air paip berhenti mengalir. Perasaan saya bercampur berbaur, tetapi saya perlu kuatkan semangat dan bersabar berdepan satu demi satu kejadian aneh,” katanya.

Mengulas adakah kru juga berdepan gangguan mistik, Arjin berkata, mereka tidak terlepas diganggu ketika penggambaran di kawasan hutan.

“Kawasan hutan itu hanya di belakang rumah lama tidak berpenghuni itu. Sebelum penggambaran, kru masuk hutan untuk memasang lampu terlebih dahulu.

Filem Musyrik – Api Neraka Menantimu! mula menjengah pawagam seluruh Malaysia pada 7 Julai depan.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also
Close
Back to top button