Berita

PELANCONGAN MALAYSIA MENARIK KEBUDAYAAN, PELANCONGAN & MAKANAN DI PESTA DURIAN & KEBUDAYAAN ANTARABANGSA MALAYSIA

YBrs. Encik Iskandar Mirza Mohd Yusof, Pengarah Kanan, Domestik & Acara Pelancongan Malaysia, merasmikan pelancaran besar Pesta Durian & Kebudayaan Antarabangsa Malaysia 2022 (MIDCF), menunjukkan sokongan untuk Dking ketika mereka mencapai satu lagi kejayaan dalam meningkatkan pelancongan Malaysia. Pesta Durian & Kebudayaan Antarabangsa Malaysia 2022 (MIDCF) ialah festival kebudayaan selama dua hari yang diadakan di Pavilion Bukit Jalil pada 16 dan 17 Julai, meraikan keajaiban budaya, pelancongan dan salah satu faktor populariti makanan Malaysia yang paling menonjol.

Makanan adalah bahagian penting dalam kehidupan seharian setiap orang dan berkait rapat dengan budaya Malaysia. Misi Dking sentiasa adalah untuk “membuat semua orang menyukai durian,” dan dengan semangat dan cinta mereka terhadap durian, mereka telah melalui perjalanan yang berubah untuk mendidik, mempromosikan dan menjual durian.

Malaysia sudah terkenal dengan duriannya dan dengan negara-negara lain mempunyai hari istimewa mereka sendiri untuk meraikan makanan mereka, ini menggesa Malaysia mempunyai hari istimewanya sendiri dalam kalendar untuk rakyat Malaysia meraikan buah ruji kita. Pelancaran itu bukan sahaja dihoskan untuk mempamerkan durian tetapi sebagai batu loncatan dalam rancangan mereka untuk mencadangkan hari rasmi untuk durian di Malaysia yang dinamakan Hari Durian. Ia akan menaikkan patriotisme rakyat Malaysia, berfungsi sebagai peluang bagi rakyat Malaysia untuk diiktiraf dan diwakili oleh buah-buahan di seluruh dunia, dan berpotensi ditambah dalam kalendar pelancongan pada masa hadapan.

Pesta Durian & Kebudayaan Antarabangsa Malaysia 2022 termasuk pertunjukan fesyen kebudayaan oleh Miss Malaysia Kebaya yang diketuai oleh Nicole Fe Lynne dan persembahan biola dinamik oleh Pemain Violinis, Jessica Loo. Barisan durian yang kuat menarik perhatian orang ramai seperti XO dan D24; sekali gus mengujakan mereka yang hadir. Bukan itu sahaja, pelbagai jenis buah-buahan tropika Malaysia juga tersedia untuk dinikmati oleh orang ramai.

Pengasas acara itu Leron Yee berkata beliau berharap pengunjung akan digalakkan untuk merasai pengalaman Malaysia apabila mencuba makanan kami.

Dengan Malaysia melalui masa sukar dalam wabak itu sejak dua tahun lalu, Pesta Durian & Kebudayaan Antarabangsa Malaysia 2022 merupakan penghormatan oleh Dking untuk menaikkan semangat rakyat Malaysia dan negara kita bergerak ke hadapan.

Untuk maklumat lanjut, sila layari https://dking.com.my/our-story/

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button