Berita

Pelancaran Wajah Baru Minuman Tenaga M-150

Kuala Lumpur, 8 September – Infra Bunga Sdn Bhd (Infra Bunga) melancarkan wajah baharu bagi minuman tenaga M-150 hari ini, menggantikan botol segi empat sama yang telah digunakan sejak 20 tahun lalu.

Infra Bunga yakin ia boleh memperoleh lebih ramai pengikut M-150 melalui fasa baharu berikutan pandemik COVID-19 dan mampu bersaing dalam pasaran minuman tenaga di Malaysia.

Minuman tenaga M-150 yang berkafein dan tidak berkarbonat ini memberi tenaga kepada seluruh badan serta menyegarkan minda.

M-150 mempunyai rasa sitrus dan manis yang menarik dan berfungsi untuk meningkatkan daya tahan sukan, meningkatkan kewaspadaan, dan mengurangkan keletihan.

Pengarah Urusannya, Saw Lip Jin, berkata, M-150 adalah minuman gaya hidup yang sesuai untuk dinikmati di mana-mana majlis dan pada bila-bila masa.

“Selepas seharian padat dengan pelbagai aktiviti, M-150 adalah pilihan terbaik untuk  mengembalikan kesegaran tubuh. Ia juga mudah di bawa ke mana-mana.

“Minuman berasal dari Thailand itu berada di pasaran Malaysia sejak 2016. Gabungan unik bahan asli dan formulasi berkualiti tinggi, M-150 menawarkan rasa dan memberi manfaat yang terbaik serta enak diminum sejuk,” katanya.

Lip Jin juga menggalakkan mereka yang memandu dalam perjalanan jauh untuk menjadikan M-150 sebagai teman sepanjang perjalanan.

M-150 adalah minuman gaya hidup yang sesuai untuk sasaran pasaran pelanggan berumur antara 18 dan 40 tahun kerana ia hanya mempunyai 155 kalori setiap botol 150ml.

Barangan Thai berkualiti yang dijual secara unik oleh Infra Bunga boleh diakses di lebih 14,000 pusat hubungan di seluruh negara, termasuk tapak beli-belah dalam talian, mesin layan diri, kedai runcit dan kedai serbaneka.

Duta M-150

Mahu meletakkan M-150 sebagai minuman tenaga pilihan ramai, Tiktoker terkenal Malaysia, Muhamad Hasif Sharauddin dilantik oleh Infra Bunga sebagai duta.

Beliau yang juga dikenali dengan gelaran Hasif Upin atau Abang Upin Ipin adalah ‘Top 3’  tiktoker Malaysia yang  mempunyai 2.6 juta  pengikut termasuk pengikut dari Indonesia.

Semoga Muhamad Hasif dapat membantu dalam meningkatkan jualan M-150 dengan lebih jauh sambil memikat orang yang baru beriman untuk tujuannya.

Seorang yang aktif dan sentiasa positif dalam kehidupan, Muhamad Hasif wajar diangkat sebagai ‘wajah’ M-150.

Latar diri Hasif

Hasif Upin berusia 29 tahun, yang pernah dikenali sebagai Abang Upin Ipin di TikTok, kini membuat percikan yang lebih besar dalam industri muzik sebagai vokalis. Beliau berasal dari Kota Tinggi, Johor.

Hasif tidak pernah membayangkan dia akan muncul dengan lagu sulung Janji Sampai Mati, terbitan Aizat Amdan dan Anas Amdan.

“Syukur Alhamdulillah, selepas menyertai uji bakat The Audition anjuran Armani Entertainment Group, saya menerima ‘superstar pass’ daripada pengarah tersohor Michael Ang dan terus diserap menjadi penyanyi.

Memiliki lebih 2.6 juta pengikut di TikTok, Hasif juga menganggap platform itu sebagai pembuka jalan rezeki untuknya.

“Semuanya bermula dengan video parodi Upin Ipin yang saya hasilkan selepas sahur Ramadan pada tahun lalu dan tak menyangka ia akan menjadi viral,” katanya.

Hampir semua videonya menarik minat netizen sehingga virus itu merebak ke Indonesia, di mana dia sudah mempunyai 2.6 juta pengikut di akaun TikToknya.

Berkongsi mengenai lagu Janji Sampai Mati, Hasif berkata, ia mengisahkan mengenai cinta antara dua insan yang berterusan sehingga akhir hayat.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button