Berita

Pecinta Basikal dan Peniaga Sukan Berbasikal dijemput oleh MyCycleXpo 2022

RISE International Sports Exhibition Sdn. Bhd. mengadakan ekspo sukan berbasikal terbesar negara. MyCycleXpo 2022 ditetapkan untuk membuka pintunya pada 29 Julai 2022, dan akan beroperasi selama tiga hari, dan dijangka akan mencecah  30,000 kehadiran.

MyCycleXpo 2022 berhasrat untuk menjadikan Malaysia hab berbasikal serantau, di samping mendekati komuniti berbasikal dan yang paling ketara, menyumbang kepada hasil perdagangan negara,’ menurut Nik Badrul HishamNik Aziz, Ketua Pegawai Eksekutif, Rise International Sports Exhibition Sdn. Bhd.  Selain daripada fungsi utamanya sebagai pusat jualan basikal dan trek ujian, MyCycleXpo 2022 akan merangkumi aktiviti untuk hadirin dan tetamunya.

Basikal dan aksesori, fesyen, perjalanan, penjagaan kesihatan dan kafe gaya hidup adalah antara lima kategori yang terdapat di pusat jualan MyCycleXpo 2022. Peralatan dan teknologi basikal termaju dalam basikal, alat ganti basikal, aksesori dan gajet daripada pengeluar terkenal akan ditampilkan di kawasan basikal dan aksesori sukan. MyCycleXpo 2022 juga akan berfungsi sebagai pasaran untuk peralatan berbasikal dan pakaian sukan yang bertujuan untuk membantu penunggang basikal berprestasi lebih baik semasa bergerak. Agensi pelancongan berbasikal dan aktiviti berbasikal termasuk di bawah kategori pelancongan. Ia memudahkan penunggang basikal untuk merancang perjalanan. Suplemen pemakanan dan peranti penjagaan kesihatan akan tersedia di gerai penjagaan kesihatan untuk membantu atlet meningkatkan prestasi mereka atau mengekalkan gaya hidup sihat. Pengunjung juga boleh mendapatkan petua berguna tentang pemakanan diet terkini, teknik pemulihan kesihatan dan cara untuk meningkatkan prestasi berbasikal. Akhir sekali, terdapat kafe gaya hidup, yang merupakan tempat berkumpul penunggang basikal untuk berehat sambil menikmati makanan dan minuman bertemakan basikal yang terkini. MyCycleXpo 2022 akan menghimpunkan kelab berbasikal dan sukan yang berpengaruh dari seluruh Asia.

Pengunjung akan dapat menunggang basikal bersama Anuar Manan, bekas pelumba profesional untuk pasukan berbasikal TSG, serta selebriti berbasikal lain yang akan mengambil bahagian dalam sesi RIDE with Stars. Sesi Zumba selama 2 jam bersama Nas Adila Kru Tari, klinik berbasikal profesional, sudut bacaan karya seni, Pameran “Fire Sale”, Cabutan Bertuah, Kejohanan Berbasikal Tolak Asean, Zon Kanak-kanak, Street Soccer, Pertunjukan Fesyen Berbasikal , acara derma darah, dan ceramah serta seminar adalah antara aktiviti lain.

Astaka Kementerian Belia dan Sukan merupakan salah satu tarikan pameran itu. Laman web untuk memperoleh maklumat terkini mengenai inisiatif awam aktif Kementerian Belia dan Sukan. BMX Stunt Show, persembahan buskers, konsert mini, pelancaran produk, Hall of Fame yang memaparkan sejarah berbasikal yang menarik di Malaysia, dari zaman terawal penggunaannya hingga ke era moden hari ini, termasuk pengiktirafan antarabangsa Malaysia dalam industri berbasikal, dan ekspo yang mempamerkan penganjur acara berbasikal seperti Le Tour de Langkawi, Malaysia Tour, kejohanan dunia GFNY, dan banyak lagi adalah antara hiburan dan pameran lain.

Caj biasa untuk gerai pameran untuk peserta domestik ialah RM 5,500.00 setahun, termasuk penyertaan dalam semua pameran MyCycleXpo, manakala kadar untuk peserta luar negara ialah USD 2, 500.00 setahun (RM 10, 977.50). Untuk masa yang singkat, peniaga Malaysia yang berminat untuk menyertai boleh membeli tempat early bird pada harga RM 3,800.00. Gerai Skim Shell standard akan disediakan kepada peserta, termasuk papan fascia dengan ruang pameran berukuran 9 meter persegi (3 meter x 3 meter) dengan nombor paparan dan nama syarikat, 2 lampu pendarfluor, 1 13 amp sumber elektrik, jadual maklumat , 2 kerusi, 1 tong sampah dan permaidani dengan penebuk jarum di kawasan gerai.

Nik menambah bahawa MyCycleXpo 2022 menaruh harapan untuk menjadikan Malaysia sebagai hab berbasikal di Asia Tenggara, sebagai kesinambungan kepada Le Tour de Langkawi sebagai salah satu perlumbaan paling gah di Asia. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai MyCycleXpo 2022, sila layari laman web rasmi di mycyclexpo.com atau @mycyclexpo di Instagram, Facebook dan Youtube.

RISE berharap untuk membawa industry berbasikal ke tahap yang lebih tinggi dengan menyediakan satu lagi platform untuk peminat berbasikal bagi meningkatkan gaya hidup melalui berbasikal dan pada masa yang sama meluaskan pengetahuan tetang perkembangan terkini dalam berbasikal. Selain itu, dapat menjadi hab bersepadu yang menyumbang kepada pengkomersilan sukan di Malaysia dan Asia dan untuk menyediakan persekitaran yang kukuh bagi perniagaan terutamanya dalam industri sukan.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also
Close
Back to top button