Berita

‘PAYUNG’ LAGU TEMA ABANG LONG FADIL 3

"Kolaborasi Pertama Zizan Razak & Elizabeth Tan"

Single terbaru Zizan Razak dan Elizabeth Tan, “PAYUNG,” ialah soundtrack bunyi untuk filem “ABANG LONG FADIL 3,” yang akan ditayangkan di pawagam di seluruh negara pada 8 September 2022. Kolaborasi terhebat tahun ini dibawakan kepada anda oleh ROCKETFUEL ENTERTAINMENT SDN BHD dan WARNER MUSIC MALAYSIA.

Zizan mendapat idea untuk merakam lagu “PAYUNG” dengan memilih untuk berduet dengan Elizabeth Tan memandangkan mereka merupakan watak utama dalam filem “ABANG LONG FADIL 3,” dan selepas bekerjasama dengan Ismail Izzani untuk single terbaru “BERSERAH, ” Zizan memutuskan untuk berduet dengan Elizabeth Tan. Mereka bergaul dengan baik, dan program rakaman lagu ini berjalan dengan mudah sebagai hasilnya.

Mengikut plot filem itu, bahasa sehari-hari jalanan “PAYUNG”—istilah yang diberikan kepada lagu ini—bermaksud “TOLONG” atau “TOLONG.” Ini adalah inspirasi untuk pemilihan tajuk lagu.

Menurut Encik Feros Sayna, Ketua ROCKETFUEL ENTERTAINMENT berkata, “Ini adalah antara projek terbesar kami tahun ini kerana ia melibatkan 3 organisasi besar industri hiburan tanah air iaitu ROCKETFUEL ENTERTAINMENT, WARNER MUSIC MALAYSIA dan juga SKOP PRODUCTION SDN BHD serta disokong oleh Astro Shaw.”

“Kami percaya lagu ini akan menjadi trending kerana jenama Abang Long Fadil telah menjadi sinonim dalam kalangan rakyat Malaysia di samping ia mempunyai melodi yang kuat”, – tambah Encik Feros Sayna.

Selain itu, mulai 12 Julai 2022, ROCKETFUEL telah menjalankan pertandingan dalam udara yang dipanggil “FINDING ZIZAN ERA” dengan kerjasama ASTRO SHAW dan stesen radio terkemuka Malaysia, ERA. Penggambaran video muzik ‘PAYUNG’ akan memberi peluang kepada empat peserta bertuah untuk menyertainya. Pada 10 Ogos 2022, secara langsung di radio ERA, Zizan Razak akan mengisytiharkan pemenang.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button