Berita

OPPO MEMPERKENALKAN SIRI RENO8 5G – PAKAR POTRET YANG MEMBERIKAN PENGALAMAN FOTOGRAFI CAHAYA RENDAH YANG TIADA TANDINGAN

Menurut kenyataan akhbar daripada OPPO, telefon pintar siri Reno8 5G baru sahaja dilancarkan di Malaysia. Reno8 Pro 5G berjanji untuk menjadi pakar potret terulung sepenuhnya berkat NPU imej MariSiliconX pertama yang dibangunkan secara bebas oleh OPPO. Terima kasih kepada kebolehan pemprosesan imej MariSilicon X yang berkuasa, Reno8 Pro 5G menawarkan ciri kamera canggih yang membolehkan pengguna mengambil potret ultra tajam walaupun dalam persekitaran yang paling mencabar.

Reno8 Pro 5G menambah baik gambar potret dan filem ultra tajam dengan pelbagai ciri pengimejan yang mengagumkan kerana asas perkakasan dan perisian yang kukuh.

Di sebalik pengalaman potret yang tiada tandingan ini ialah MariSiliconX, NPU imej yang dibangunkan sendiri oleh OPPO, yang menyediakan kuasa pengkomputeran berdedikasi tahap tinggi untuk pengimejan Reno8 Pro 5G.

Untuk Reno8 Pro 5G, MariSiliconX boleh membekalkan 18 trilion operasi sesaat (18 TOPS) kapasiti pemprosesan imej khusus yang mengagumkan. Dengan nisbah isyarat kepada hingar masa nyata sehingga 8dB untuk foto, MariSilicon X boleh menjalankan pemprosesan Al 4K tanpa kehilangan dan gabungan HDR sehingga 10bit dalam domain RAW.

Telefon pintar Reno8 Pro 5G dan Reno8 5G menggunakan Dwi Sensor IMX709 peringkat teratas Sony untuk kamera hadapan dan IMX766 untuk kamera belakang. Peningkatan 60 peratus dalam pengambilan cahaya dan penurunan 35 peratus dalam hingar dijamin oleh penyesuaian OPPO terhadap penderia kamera 32MP RGBW Sony generasi akan datang berbanding penderia RGGB konvensional. Penambahan rakaman video 4K pada telefon pintar dalam julat harga ini juga merupakan yang pertama – dengan Video Malam Ultra 4K, pengguna boleh menangkap video potret pada waktu malam.

Reka bentuk yang menakjubkan dengan unibody diperkemas yang unik.

Dengan Siri Reno8 5G, reka bentuk unibody yang diperkemas diperkenalkan buat kali pertama. Penutup belakang telefon dan sarung kamera digabungkan dengan sempurna menggunakan teknologi penempaan panas suhu tinggi dan tekanan tinggi yang unik dari OPPO. Modul kamera binokular yang menonjol dan cincin denyar yang disertakan dalam kawasan kamera adalah perkara yang membezakan reka bentuk Reno8 Pro 5G daripada yang lain. Berat Reno8 Pro 5G ialah 179g, dan ia datang dalam dua warna yang menarik perhatian: Shimmer Gold dan Shimmer Black.

Reno8 Pro 5G juga merupakan telefon pintar Reno Series yang paling nipis setakat ini. Beratnya hanya 183g dan mempunyai ketebalan 7.34mm, menjadikannya mudah untuk dipegang di tapak tangan pengguna. Selain itu, ia didatangkan dalam dua warna kemasan baharu yang cantik – Glazed Green dan Glazed Black.

Bertahap flagship, prestasi keseluruhan yang lancar

SoC bersepadu MediaTek Dimensity 1300 5G ialah enjin Reno8 5G. SoC okta-teras menampilkan ARM Cortex-A78 ultra-teras yang berjalan pada kelajuan sehingga 3GHz dan telah dibina menggunakan teknologi 6nm. Buat pertama kali pada Siri Reno, telefon pintar ini turut memperkenalkan teknologi pengurusan storan baca dan tulis LPDDR5 yang sangat berkesan.

Bateri 4500mAh peranti ini boleh dicas sehingga 50% oleh SUPERVOOC 80W ultra-laju OPPO dalam masa 11 minit sahaja, dan pengecasan selama 5 minit boleh menghidupkan 2 jam permainan mudah alih. Sebagai mengiktiraf prestasi mereka dari segi keselamatan, kedua-dua peranti telah menerima pensijilan daripada Sistem Pengecasan Cepat Selamat (SFC) TÜV Rheinland.

Tidak seperti Reno8 5G, Reno8 Pro 5G menggabungkan Ruang Wap sebagai sebahagian daripada Sistem Penyejukan Ultra Konduktifnya. Ciri-ciri ini memastikan telefon sentiasa boleh berfungsi dengan baik dalam julat suhu yang selesa.

Dalam ujian kelancaran 36 Bulan yang dijalankan oleh TÜV SÜD, telefon OPPO Reno8 5G Series menerima Penilaian A. Untuk Call of Duty: Advanced Warfare dan PUBG Mobile, ia mempunyai ciri permainan peringkat pro seperti 1000Hz Ultra Touch Response dan mod muat semula tinggi 90Hz.

Dari 21 Julai hingga 29 Julai 2022, prapesanan untuk OPPO Reno8 Pro 5G Series akan diterima. Pelanggan pra-pesanan layak mendapat hadiah percuma bernilai sehingga RM1,486! Kedai OPPO, Rakan Kongsi Telco, Rakan Kongsi e-Dagang dan Rakan Kongsi Kedai Rangkaian hanyalah beberapa tempat di mana prapesanan boleh dibuat. Tawaran Beli dengan Pembelian (PDP) eksklusif sama ada bayaran balik RM150, diskaun RM100 pada OPPo Pad Air (4GB + 128GB), atau rebat RM200 pada Enco Air2 Pro turut disertakan dengan pra-pesanan. Selain itu, beg beli-belah Reno8 Series edisi terhad bernilai RM 89 turut disertakan (128GB).

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button