Berita

OPPO Melancarkan Versi Global ColorOS 13 Menampilkan Reka Bentuk Aquamorphic yang serba baharu dan Pengalaman Pintar Berdasarkan Teknologi Inovatif Terkini OPPO

OPPO secara rasmi menyediakan edisi global ColorOS 13 kepada pengguna di seluruh dunia, sistem pengendalian berasaskan Android terbaharunya. Salah satu sistem pengendalian pertama yang dibina pada Android 13 yang dilancarkan baru-baru ini ialah ColorOS 13, yang menambahkan Reka Bentuk Aquamorphic yang segar untuk pengalaman visual yang jelas dan selesa serta UI mesra pengguna. Dikuasakan oleh kemajuan teknologi terkini daripada OPPO, ColorOS 13 mempunyai beberapa keupayaan baharu untuk sambungan berbilang peranti pintar untuk meningkatkan lagi produktiviti dengan pengalaman pintar.

UI yang ringkas dan selesa diwujudkan dengan Reka Bentuk Aquamorphic baharu

Untuk mencipta antara muka pengguna yang cair, berwarna-warni dan inklusif, OPPO menambahkan Reka Bentuk Aquamorphic yang segar pada ColorOS 13. Palet Tema baharu didorong oleh variasi rona cahaya di aras laut antara matahari terbit dan senja. Pengguna mungkin menjangkakan koleksi grafik Paparan Sentiasa Hidup “Tanah Air” baharu, yang menampilkan pemandangan haiwan liar yang kuat di dunia semula jadi.

Animasi pada Paparan Sentiasa Hidup menunjukkan bagaimana rumah haiwan berubah akibat turun naik suhu harian dalam usaha untuk memujuk anda berfikir tentang perubahan iklim dan planet yang kita semua kongsi. Ilustrasi Keadaan Kosong, Reka Letak Suai Suai untuk pelbagai saiz skrin dan ikon yang dikenali serta-merta hanyalah beberapa ciri yang disertakan dalam bahasa reka bentuk inklusif berpusatkan manusia OPPO yang meningkatkan kebolehbacaan dan kebolehgunaan keseluruhan.

Prestasi asas dipertingkatkan oleh teknologi yang dibangunkan sendiri

Enjin Pengkomputeran Dinamik, penyelesaian teknikal peringkat sistem buatan dalaman OPPO, membuat penampilan sulungnya dengan ColorOS 13 untuk memberikan sistem yang lebih lancar dan stabil serta peningkatan umum kepada pengalaman pengguna teras. Peningkatan hayat bateri dan kapasiti untuk menjalankan lebih banyak apl di latar belakang ialah dua peningkatan ketara yang dibuat kepada ColorOS 13 oleh The Engine. Dengan mencapai keseimbangan yang lebih baik antara prestasi tinggi dan penggunaan kuasa yang rendah, Enjin Pengkomputeran Dinamik OPPO meningkatkan penjadualan sumber perkakasan untuk memanjangkan hayat bateri. Keupayaan untuk bertukar antara banyak program tanpa kehilangan status apl atau mengalami kelambatan semasa penukaran dimungkinkan dengan memastikan apl tambahan aktif di latar belakang.

Pengalaman kerja dan kehidupan pintar dengan ciri pintar serba baharu

Untuk menawarkan pelbagai pengalaman praktikal dan disesuaikan, OPPO telah bekerjasama dengan beberapa syarikat perisian dan perkhidmatan terkemuka di dunia, seperti Bitmoji dan Spotify. Paparan 2 Sentiasa Hidup Pintar ColorOS 13 kini boleh menunjukkan maklumat daripada aplikasi muzik dan penghantaran makanan, memberikan pengguna akses yang lebih pantas kepada maklumat dan kawalan yang lebih praktikal ke atas main balik muzik dan ciri lain. Kadar segar semula Paparan Sentiasa Hidup diturunkan kepada hanya 1 hertz berkat teknologi LTPO2.0 yang menerajui pasaran OPPO, yang membolehkan pengurangan 30% dalam beberapa situasi dalam penggunaan kuasa.

Pembantu Mesyuarat telefon pintar pertama di pasaran dicipta oleh OPPO dengan penekanan pada mesyuarat dalam talian. Dengan penambahan sambungan lancar antara telefon pintar dan PC 5, Sambungan Berbilang Skrin telah meningkatkan kemudahan dan produktiviti melalui Pemindahan Fail.

Privasi dan perlindungan keselamatan sebagai keutamaan

Sejak awal, ColorOS telah meletakkan keutamaan pada privasi dan keselamatan. Ciri perlindungan privasi teras Android 13 disepadukan ke dalam ColorOS 13. Sebagai contoh, sistem akan memadam sejarah papan keratan dengan pantas untuk menghentikan perisian hasad daripada membocorkan data kritikal. Selain itu, pengguna boleh mengakses Wi-Fi tanpa mendedahkan kedudukan tepat mereka terima kasih kepada ciri Wi-Fi Berdekatan 6.

Teknologi yang OPPO cipta secara bebas adalah penting dalam meningkatkan privasi dan keselamatan. Berdasarkan model algoritma pada peranti, Auto Pixelate 7 boleh mengecam dan mengaburkan gambar profil dan nama dalam tangkapan skrin sembang secara automatik dengan sekali ketik, dan Peti Keselamatan Peribadi baharu dijamin dengan Standard Penyulitan Lanjutan (AES) yang terkenal untuk menyediakan tahap keselamatan yang tinggi. ColorOS 13 menyediakan perlindungan privasi dan keselamatan berdasarkan piawaian keselamatan dan pengesahan privasi yang berwibawa seperti ePrivasi, TRUSTe, ISO27701 dan ISO2700.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button