Berita

Membentuk Semula Acara Perniagaan Melalui Pertemuan di Malaysia @ Minggu Acara Perniagaan Malaysia 2022

Minggu Acara Perniagaan Meet in Malaysia @ Malaysia (MIM @ MBEW), yang dicipta oleh Biro Konvensyen & Pameran Malaysia (MyCEB), akan kembali buat kali ketujuh dengan matlamat utama membincangkan topik penting sekitar mereka bentuk semula acara perniagaan. Acara yang dijadualkan berlangsung di Pusat Dagangan Dunia (WTC) di Kuala Lumpur dari 29 Ogos hingga 1 September 2022, dijangka menarik lebih 700 hadirin, serta media terkenal, penceramah antarabangsa, pembeli, eksekutif persatuan, dan wakil daripada industri berkaitan.

“Dengan tema “Membentuk Semula Acara Perniagaan”, beberapa topik penting yang akan dipaparkan ialah mengenai kepelbagaian, ekuiti, rangkuman, kemampanan & UNSDG, dan kumpulan bakat, antara lain. Selepas lawatan kami ke Jakarta pada bulan Jun, saya berbesar hati untuk berkongsi bahawa kami akan menyaksikan pemeteraian Memorandum Kerjasama (MoC) antara Pihak Berkepentingan Industri Malaysia dan Indonesia. Perkongsian strategik ini menyasarkan untuk membina hubungan yang lebih rapat dengan rakan sejawatan Asia kami berdasarkan kemasyarakatan dan meneroka peluang baharu untuk meningkatkan pasaran acara perniagaan di rantau ini,” kata Dato’ Sri Abdul Khani Daud, Ketua Pegawai Eksekutif MyCEB.

Persidangan sehari penuh yang akan dipengerusikan oleh YB Dato’ Seri Hajah Nancy binti Shukri, Menteri Pelancongan, Kesenian dan Kebudayaan, akan menjadi tumpuan minggu ini. Elemen lain termasuk perbincangan meja bulat mengenai strategi syarikat dan pameran B2B yang digelar BE Xchange. Acara tahun ini akan mengalami perubahan ketara yang sengaja dibuat dengan mengambil kira kelestarian. Ini termasuk meminimumkan sisa makanan, mengelakkan plastik sekali guna, mengurangkan kesan karbon, bekerjasama dengan NGO dalam inisiatif pemacu makanan, menyertai program CSR dengan Zoo Negara, dan bekerjasama dengan Kloth Malaysia untuk mencegah pembuangan sampah pakaian yang tidak diingini. Malah, setiap cagaran yang digunakan semasa acara itu akan dikitar semula dan mesra alam. Urbanice Malaysia dan Pergerakan Kelestarian Destinasi Global juga telah disenaraikan oleh MyCEB untuk menerapkan kemampanan dalam DNA industri acara perniagaan.

Semua persatuan acara perniagaan antarabangsa utama, termasuk Persekutuan Pameran dan Konvensyen Asia (AFECA), Majlis Acara Perniagaan Malaysia (BECM), Destination International (DI), Persatuan Kongres dan Konvensyen Antarabangsa (ICCA), Persatuan Antarabangsa bagi Penganjur Kongres Profesional (IAPCO), Persatuan Pameran dan Acara Antarabangsa (IAEE), dan Persatuan Penganjur Malaysia, akan diwakili oleh penceramah pada persidangan itu.

Dengan penekanan pada pertukaran maklumat dan pembinaan hubungan, MIM @ MBEW 2022 berhasrat untuk meningkatkan profesionalisme sambil menunjukkan daya tahan dalam persekitaran acara perniagaan Malaysia. Acara ini menampilkan gaya terbaharu, teknik teratas dan kajian kes dengan penekanan pada pendigitalan dan kemampanan. Ia juga akan mempromosikan Malaysia sebagai tapak untuk perhimpunan perniagaan antarabangsa, mempamerkan kebolehcapaian penduduknya, tarikan pelancong, infrastruktur canggih, dan layanan terkenal negara.

MIM @ MBEW ke-7 berharap dapat mengubah komuniti acara perniagaan ke tahap yang lebih besar dengan bantuan semua komponen penting ini. Sila layari https://mbew2022.com/ untuk mengetahui lebih lanjut dan mendaftar untuk acara tersebut.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also
Close
Back to top button