Berita

MASAK APA TU? DAN 5 RENCAH 5 RASA KINI KEMBALI MENEMANI ANDA DENGAN RESIPI-RESIPI YANG MENARIK!

Petaling Jaya, 1 September 2022Program masakan yang disukai ramai Masak Apa Tu? dan 5 Rencah 5 Rasa kembali untuk melengkapkan hari anda. Sudah tentu, ramai orang tidak sabar untuk bertemu dengan Chef Sherson Lian di 5 Rencah 5 Rasa, mempelajari resipi baharu dan mengujinya, serta melihat telatah langsung selebriti tempatan memasak untuk pasangan mereka di Masak Apa Tu?

Masak Apa Tu? akan mula bertemu penonton TV3 pada hari Isnin jam 11.30 pagi bermula 29 Ogos 2022. Pada setiap episod, 13 pasangan selebriti menunjukkan kebolehan memasak kegemaran mereka, yang dinilai oleh juri jemputan. Ropie (Pak Kodi), Aepul Roza & Leez, Lan Solo, Kaka Azraff, Zaim, Shahrul Kamal, Azzam Sham, Riz Amin, Aprena Manrose, Zalif Sidek, Akhmal Nazri, Fiza Thomas, dan Aizat Amdan adalah antara selebriti bersama pasangan mereka. yang akan memeriahkan program ini.

Selebriti yang tampil sebagai tetamu dalam program Masak Apa Tu? telah diuji dari segi fizikal dan mental dengan melibatkan diri dalam beberapa aktiviti yang menghiburkan. Melalui proses soal jawab, adakah pasangan terkenal ini benar-benar mengenali antara satu sama lain? Pastikan anda menontonnya untuk mendapatkan penyelesaiannya. Chef Brian dan Bell Ngasri akan berkhidmat sebagai hakim musim ini untuk makanan.

Bermula pada 6 September setiap Selasa jam 11.30 pagi, Sherson Lian, seorang chef terkenal, akan mengacarakan rancangan masakan terkenal 5 Rencah 5 Rasa. Peminat setia tidak sabar untuk melihat dan mencuba hidangan baharu yang akan ditampilkan pada 5 Rencah 5 Rasa, yang kembali dengan hidangan popular dan lazat dari setiap negeri.

Sebagaimana musim-musim sebelum ini, Cef Sherson akan berkongsi 5 resepi bertema yang ringkas, mudah, lazat dan juga tips menarik di setiap episod.  Nantikan juga kelas memasak virtual bersama peniaga online dalam mempelajari resepi pencuci mulut. 

Jangan lupa saksikan musim baharu Masak Apa Tu? pada setiap Isnin, pukul 11.30 pagi dan 5 Rencah 5 Rasa pada setiap Selasa, pukul 11.30 pagi dan strim langsung secara HD di www.tonton.com.my Untuk mendapatkan info terkini tentang program TV3, layari laman sosial Facebook, Twitter, YouTube dan Instagram TV3 iaitu @TV3Malaysia.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button