Berita

KUASA TULAR DI MEDIA SOSIAL, MEMBANTU ATAU SEBALIKNYA?

Dato Rosyam Nor sebagai hos dalam Sembang Viral.

Kini, perkongsian aktiviti harian, berita, imej dan video di platform media sosial telah menjadi popular dalam masyarakat. Malah, viral media sosial dianggap sebagai taktik pemasaran yang paling berjaya.

Tujuan Sembang Viral, yang dilancarkan oleh TV9 pada 13 September 2021, adalah untuk membahaskan secara santai isu-isu hangat yang dikongsi oleh pengguna internet di media sosial dari perspektif Islam dengan ahli panel jemputan.

Sembang Viral akan kembali dengan musim baharu bermula 1 Ogos ini dan akan ditayangkan di TV9 setiap Isnin jam 10:30 malam. Program selama 30 minit yang dihoskan oleh Datuk Rosyam Nor ini merangkumi tetamu selebriti yang menepati topik perbincangan serta ahli panel jemputan yang berkelayakan pendakwah, peguam syarie, dan pakar motivasi.

Pada musim baharu Sembang Viral, segmen baharu iaitu “Netizen Tanya” akan ditambah. Dalam segmen ini, Datuk Rosyam Nor akan membacakan soalan yang dikemukakan penonton menerusi akaun media sosial rasmi TV9, @TV9Malaysia, mengenai agama dan kehidupan seharian. Berdasarkan maklumat dan arahan yang berkaitan, ahli panel yang dijemput akan menjelaskan dan menangani pertanyaan tersebut.

Episod 1 dengan tetamu jemputan Caprice

Ustaz Amin (Mohamad Amirul Amin Maula Lokman Hakim), panel jemputan khas, dan Caprice akan mengupas tema “Mempersendakan Agama” dalam episod sulung itu. Sembang Viral mendapat sambutan yang sangat positif sejak disiarkan di TV9 dan mampu menarik minat penonton. Versi khas enam episod satu jam yang digelar Sembang Viral Mega telah dikeluarkan pada Ramadan lalu. Ia pada asalnya disiarkan sebagai kapsul 10 minit dengan 154 episod.

Setiap Isnin bermula pada 1 Ogos 2022, jam 10:30 malam. di TV9, tonton Sembang Viral Musim 2 atau strimkannya secara langsung dalam HD di www.tonton.com.my.

Ustaz Amin sebagai panel jemputan pada episod 1

Layari http://www.xtra.com.my/ dan ikuti @TV9Malaysia di Facebook, Instagram, dan Twitter, serta @TV9MalaysiaOfficial di TikTok, untuk butiran tambahan dan perkembangan terkini mengenai rancangan TV9.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button