Berita

KEMENTERIAN PEMBANGUNAN LUAR BANDAR MELANCARKAN PELAN STRATEGIK

PELAN STRATEGIK PENGURUSAN SUMBER MANUSIA KEMENTERIAN PEMBANGUNAN LUAR BANDAR 2022 – 2025

Pelan Strategik Pengurusan Sumber Manusia Kementerian Pembangunan Luar Bandar 2022 – 2025 (PSPSM KPLB) telah dilancarkan pada 26 Mei 2022 bertempat di Pusat Konvensyen dan Hotel Movenpick KLIA oleh YB Menteri Pembangunan Luar Bandar, Dato’ Seri Mahdzir Bin Khalid.

YB Menteri Pembangunan Luar Bandar, Dato’ Seri Mahdzir Bin Khalid ketika berucap di Pusat Konvensyen dan Hotel Movenpick KLIA.

Pelan Strategik Pengurusan Sumber Manusia Kementerian Pembangunan Luar Bandar (PSPSM KPLB 2022 – 2025) dibangunkan dengan menggariskan enam (6) teras strategik dalam pembentukan sumber manusia yang relevan dengan sikap, pengetahuan, dan kemahiran selaras dengan cabaran semasa. persekitaran yang lebih rumit.

Kertas kerja ini akan berfungsi sebagai alat yang komprehensif untuk meningkatkan kualiti penyampaian perkhidmatan dan meningkatkan kesedaran tentang kepentingan ekosistem budaya kerja yang kukuh, holistik dan kalis masa hadapan serta platform perkhidmatan yang kukuh, holistik dan kalis masa hadapan. Pelan ini adalah berdasarkan Pelan Strategik KPLB bagi tahun 2021-2025. KPLB berdedikasi untuk memastikan inisiatif yang dibangunkan oleh PSPSM KPLB 2022-2025 dapat dilaksanakan dan mencapai hasil yang diinginkan.

YB Menteri Pembangunan Luar Bandar, Dato’ Seri Mahdzir Bin Khalid bersama Pelan Strategik Pengurusan Sumber Manusia Kementerian Pembangunan Luar Bandar 2022 – 2025 (PSPSM KPLB)

“Bagi pihak Kerajaan dan seluruh warga Kementerian Pembangunan Luar Bandar, saya mengucapkan tahniah kepada penerima Anugerah Perkhidmatan Cemerlang (APC) dan merakamkan setinggi-tinggi penghargaan atas segala sumbangan, pengorbanan dan bakti pesara sepanjang kerjaya mereka.” “Segala kemurahan hati yang telah dicurahkan untuk menjayakan cita-cita Kerajaan selama ini akan terpahat dalam sanubari dan dikenang.” tambah Menteri Pembangunan Luar Bandar, YB Dato’Seri Mahdzir Khalid

Kementerian turut meraikan seramai 87 penerima Anugerah Perkhidmatan Cemerlang (APC) bagi tahun 2021, serta 14 pesara, pada majlis ini.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button