Berita

JOE FLIZZOW BAKAL ULANG KEJAYAAN BERSAMA SONAONE DALAM SATU MALAM DI TEMASEK

Joe Flizzow nampaknya masih mempunyai sentuhan emas di setiap tempat yang dia pergi, walaupun industri dan personalitinya tidak dijangka, dan ini adalah tambahan kepada profesion seninya.

Dia bermula sebagai sebahagian daripada kumpulan rap terkenal Too Phat, tetapi sejak itu telah memantapkan dirinya dan kini merupakan artis hip-hop teratas di negara ini. Sebenarnya, dia seorang usahawan, penerbit dan penulis lagu terkenal yang sentiasa berusaha untuk memperbaiki dirinya.

The President Satu ialah album solo sulungnya. Pada Anugerah Industri Muzik (AIM) 2009, pernah membawa pulang hadiah Album Inggeris Tempatan Terbaik. Album Bahasa Malaysianya Havoc, yang memulakan kerjayanya di nombor satu carta iTunes Malaysia pada 2013, melanjutkan kejayaan itu.

Dia telah mempunyai beberapa pencapaian, tetapi dia masih tidak mahu berputus asa. Dia kembali dengan sebuah lagi karya seni bertajuk SATU MALAM DI TEMASEK.

Lirik cemerlang lagu Joe Flizzow ” SATU MALAM DI TEMASEK” penuh dengan rujukan dan sindiran, dan sudah pasti ia akan menaikkan bar untuk rentak hip-hop Malaysia.

Bersama rakan kongsinya yang sangat mahir, SonaOne, lagu itu telah digubah, dihasilkan dan dibina sepenuhnya.

Dengan baris lirik Inggeris SonaOne ” Imma be an hour late to my funera l” (yang diterjemahkan kepada “Saya akan lewat ke pengebumian saya sendiri”) sebagai cangkuk lagu itu, perjalanan Joe untuk menceritakan semula perjuangannya melalui masalah dan, jika perlu, menstruktur sejarahnya sendiri tergambar.

Lagu ini diharapkan dapat memotivasikan pendengar untuk mencapai matlamat dan nilai mereka.

Semua perkhidmatan muzik digital, termasuk Spotify, Apple Music, Joox, KKBOX, Deezer dan YouTube Music, kini menawarkan single terbaru Joe Flizzow, SATU MALAM DI TEMASEK. Bermula 1 Julai 2022 jam 9 malam, video muzik itu akan tersedia untuk ditonton di saluran YouTube Joe Flizzow.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button