Berita

Iklan Istimewa “TV3 Sentiasa Bersamamu” Sempena Ulang Tahun Ke 38

TV3 telah menghasilkan pelbagai iklan TV3 yang telah menggugah hati penonton sepanjang 38 tahun sejarahnya antaranya Hari Raya, Kemerdekaan dan lain-lain. TV3 muncul dengan iklan baharu sempena ulang tahun ke-38 saluran itu bertemakan TV3 Sentiasa Bersamamu, selepas berehat panjang.

TV3 dan Miriam Omar, artis karya seni kreatif Asia Tenggara yang terkenal, serta pengarah filem Nik Amir Mustapha, bekerjasama dalam iklan hebat ini. Artikel ini diilhamkan oleh pendapat Miriam Omar di TV3 dan bagaimana ia telah menjadi sebahagian daripada hidupnya. Miriam, yang bekerja sebagai hos kanak-kanak di TV3 pada 1990-an, mendapati ia sangat menyentuh. Nik Amir Mustapha, pengarah iklan TV3 ini, telah berjaya mengembangkan karya seni Miriam dengan membawakan imej yang menyentuh hati ke skrin.

Miriam menyatakan bahawa TV3 sudah serasi dengannya sejak kecil, dan banyak rancangan TV3 masih mengingatinya sehingga ke hari ini, yang mencetuskan idea untuk iklan TV3 ini. Selaras dengan konsep ulang tahun TV3 Sentiasa Bersamamu yang diangkat sebagai topik utama, iklan TV3 ini dapat dilihat kerana TV3 sentiasa bersama penonton dalam setiap aspek kehidupan, membesar bersama dan kekal relevan. Iklan TV3 ini juga menekankan bahawa TV3 adalah saluran penyiaran di mana semua orang boleh berkongsi kegembiraan dan cinta mereka.

Miriam Omar, insan biasa yang membesar dengan TV3, dilakonkan oleh pelakon Shakila Khoriri dalam iklan TV3 Sentiasa Bersamamu ini. Penggambaran untuk sketsa ini telah mengambil masa dua hari dan akan disiarkan bermula 17 Jun, 9.00 malam ini.

Tujuan iklan ini adalah untuk menunjukkan rasa kesetiaan, yang sejajar dengan matlamat TV3 untuk mengekalkan hubungan dengan penonton sedia ada dan baharu. Elemen sentimental peminat TV3 yang telah bersama kami selama 38 tahun ke udara juga telah diserapkan.

Sepanjang bulan Jun ini, gunakan hashtag #TV3SentiasaBersamamu untuk memulakan perbincangan di media sosial berhubung sambutan ulang tahun ke-38 TV3. Layari https://www.xtra.com.my/tv3anniversary untuk maklumat lanjut dan kemas kini terkini mengenai ulang tahun ke-38 TV3.

@TV3Malaysia dan TikTok @TV3MalaysiaOfficial ialah akaun media sosial rasmi untuk diikuti di Facebook, Instagram dan Twitter.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button