Berita

FRANCAIS KOMEDI AKSI BLOCKBUSTER NO 1 MALAYSIA, ABANG LONG FADIL 3 SEDIA GEGARKAN PAWAGAM TANAH AIR

Astro Shaw & Skop Productions Tampilkan Comeback Gandingan Zizan Razak & Johan "JOZAN"

Abang Long Fadil, francais komedi aksi teratas di Malaysia, sedang bersedia untuk mengambil alih pawagam di Malaysia, Singapura, dan Brunei dengan tayangan terbarunya, Abang Long Fadil 3, yang akan debut pada 8 September. Filem ini, yang dibuat oleh syarikat produksi terbesar negara, Skop Productions dan Astro Shaw, dijangka penuh dengan aksi luar biasa, komedi menyayat hati, pelakon yang disematkan bintang dan nilai pengeluaran yang tinggi.

Sekali lagi, pengarah berkaliber Syafiq Yusof menambah perspektif dan konsep yang unik kepada Abang Long Fadil 3. Sebagai pembikin filem blockbuster seperti Abang Long Fadil, Misteri Dilaila, KL Special Force, dan Penunggang Agama, Syafiq sememangnya terkenal dengan kegemarannya untuk naratif “putar belit”.

Kepulangan kumpulan JOZAN yang dianggotai Zizan Razak dan Johan selepas setengah dekad adalah antara kekuatan dan keistimewaan filem itu. Malah, sambutan positif pendek teaser filem itu, yang dibintangi oleh kedua-dua pelakon ini, telah menunjukkan betapa tidak sabarnya penonton untuk tayangan filem itu. Berikut adalah beberapa reaksi di media sosial:

  1. #JOZAN is back boizzz – @naim.skema.noob
  2. Jozan buat comeback #abanglongfadil3 – @kelvinwest103
  3. xsabar nak tngok JOZANNN-@nrlsyafiqahsb
  4. Yeah jozan is back ni kalau ada coming soon punya movie berdua ni mesti gempak-@muhammadakidhaziq
  5. bff berlakon sama confirm pecah perut hahaha tgk muke dh nmpk terhibur.. moga d permudahkan bang @zizanrazak869 dan @jozlynnhanania. @eyraa sheyraa

Bersama Zizan dan Johan, filem ini turut dibintangi oleh pelakon terkenal seperti Elizabeth Tan, Maya Karin, Dato AC Mizal, Shuib, Kazar, Ozlyn Wati, Tania Hudson, Joey Daud, Jay Iswazir, Daniella Sha, Khir Rahman, dan Siraj. Detik aksi mendebarkan diserlahkan oleh hampir semua pelakon.

Naib Presiden, Perniagaan Melayu Nusantara & Ketua Astro Shaw, Raja Jastina Raja Arshad berkata, “Melihat reaksi penonton dan kejayaan filem di pawagam sekarang ini, telah membuktikan kepercayaan penonton terhadap filem tempatan sentiasa ada, cuma mereka lebih cenderung menantikan filem yang baik dan berkualiti. Kejayaan filem tempatan itu juga secara tidak langsung turut memberi nafas baru buat pengkarya untuk melangkah lebih jauh. Kini tiba giliran Astro Shaw dan Skop Productions kembali selepas dua tahun dalam percaturan filem tanah air dan bersedia untuk mencipta fenomena tersendiri menerusi Abang Long Fadil 3. Di samping itu, kami juga merangka strategi pemasaran yang kreatif bagi menambahkan lagi keterujaan penonton dalam menantikan filem francais popular ini pada bulan hadapan. Sebagai permulaan, kami telah melancarkan kempen Sama Tak Serupa. Selain itu, kami rasa amat berbesar hati turut berpeluang menjalinkan kolaborasi bersama penaja-penaja, di samping kerjasama erat bersama pemamer dan mendapat sokongan padu daripada station radio Melayu dan Inggeris Astro, serta portal hiburan nombor 1, Astro Gempak. Kami mengharapkan Abang Long Fadil 3 yang merupakan pembuka untuk Astro Shaw selepas dua tahun, dapat membantu mengubah momentum industri perfileman ke arah satu paradigma yang baru.”

Zizan sebagai Abang Long Fadil

Pada 9, 10, 11 September, dan masing-masing di Selatan dan Utara, akan diadakan sesi jelajah filem Abang Long Fadil 3 yang turut menampilkan barisan pelakon. Anda boleh mengikuti Astro Shaw di Facebook, Twitter dan Instagram untuk mendapatkan butiran tambahan tentang lawatan ini.

Manakala Payung, dinyanyikan oleh Zizan Razak dan Elizabeth Tan, berperanan sebagai OST untuk filem Abang Long Fadil 3. Di platform TikTok, peminat boleh mengambil bahagian dalam cabaran tarian lagu Payung, dan mereka yang bertuah akan dapat melihatnya. Tayangan Mega Fans Abang Long Fadil 3 pada 7 Ogos.

Sebagai penaja lokasi untuk Malam Gala Abang Long Fadil ketiga di kawasan Esplanade dan dengan kerjasama TGV Cinemas, KLCC juga telah menaja filem ini. Selain itu, Suria KLCC menaja melalui platform pengiklanan Skrin LED di Concourse, skrin luar digital di Pintu Masuk Ampang, papan tanda digital di seluruh pusat beli-belah Suria KLCC, perkongsian promosi di media sosial, dan eDM (mesej elektronik melalui e-mel).

Fadil membuat kemunculan semula dalam filem Abang Long Fadil 3 dengan matlamat yang baru dan lebih jelas. Pada masa yang sama Fadil mesti mendedahkan rancangan jahat Chow Han, King Cobra mengejarnya sebagai tindakan balas.

Tonton filem yang akan mula memecahkan pentas yang menakjubkan. Abang Long Fadil 3 akan mula disiarkan di Singapura, Malaysia, dan Brunei pada 8 September. Di TikTok, Instagram, Twitter, Facebook, Astro Shaw, dan Astro Gempak, anda boleh mengakses kemas kini terkini dan video bermaklumat yang berkaitan dengan video ini.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button