Berita

Food Review: 10 gram Tamarind Square, Cyberjaya

10 gram Menawarkan Pelbagai Menu Yang Menarik Dan Enak Untuk Dijamah Bersama

Makanan yang sangat mengiurkan

’10 gram’, ’10 gram Bakers and Steaks’, ‘Kojo’, ‘Sepohon’ merupakan restoran di bawah satu tempat dengan berlainan konsep yang terletak di Tamarind Square, Cyberjaya. Kawasan restoran ini merupakan kawasan yang penuh dengan kehijauan yang dapat menenangkan pengunjung yang datang. Malah kawasan ini sesuai dijadikan tempat lepak serta ber-ootd kerana pemandangan yang sangat indah ya.

Apabila anda masuk ke kafe, anda akan disambut dengan persekitaran yang indah yang dipenuhi dengan kehijauan dan perabot yang cantik. Hiasan pelbagai tema kafe menjadikannya menarik sebagai lokasi untuk pengunjung mengambil gambar dan mencipta kenangan. Bagi yang tiba bersama keluarga, terdapat juga tempat yang sesuai untuk berkumpul. Pelanggan mesti membuat pesanan makanan mereka di kaunter yang ditetapkan.

Penuh dengan kehijauan

Terdapat beberapa pembuka selera yang lazat tersedia pada menu pada 10 gram dan 10 gram Bakers & Steaks. Steak ribeye 10 gram, yang turut didatangkan dengan scallop potato yang lazat, adalah hidangan utama yang mesti dirasai oleh pelanggan. Disebabkan ia menggunakan peralatan makmal seperti menu “Laboratory Cafe” yang merupakan Signature Drinks di kafe. Rasanya enak dan mempunyai penampilan yang menarik.

Di Tamarind Square, Kojo ialah kafe serba baharu dengan konsep campuran Jepun. Menu yang mesti dicuba ialah Mentaiko Snow Crab Pizza dan Tiger Prawn Aglio Olio. Cuba menu Tori Teriyaki jika kegemaran anda ialah ayam. Semua menu sangat menarik untuk dicuba dan sedap. Hiasan dalaman café sangat cantik dan sesuai untuk berfoto.

Signature Drink “Laboratory Cafe”

Salah satu restoran di Tamarind Square yang mempunyai ruang sehingga 100 orang sekaligus dipanggil Sepohon. Anda boleh mengadakan acara di sini atau makan malam diterangi cahaya lilin di sini. Anda juga boleh meraikan hari lahir dan ulang tahun di sini. Sepohon menyerlahkan menu bbq dan barat dengan hidangan istimewa mereka daging lembu, tulang rusuk pendek, ayam & sosej buatan sendiri yang mereka masak menggunakan teknik perokok BBQ. Serius sedap bila disiram dengan sos peri-peri.

Semua produk adalah segar dan hidangannya mempunyai kehangatan makanan buatan sendiri. Para chef sangat berhati-hati dalam memilih bahan-bahan berkualiti terbaik. Restoran ini juga memenuhi semua citarasa orang Malaysia dengan menyediakan pelbagai jenis makanan.

Saya mempunyai pengalaman makan tengah hari yang indah dengan rasa makanan terbaik yang diberikan dengan perspektif yang menarik, walaupun harga makanan yang tinggi. Saya rasa makanannya sedap dan patut dicuba. Disebabkan ini, saya berbesar hati mencadangkan mengunjungi restoran 10 gram di Tamarind Square Cyberjaya.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button