Berita

Filem komedi seram Malaysia Mistik 3Logi Puaka

Ditayangkan di skrin besar seluruh negara mulai 2 Jun 2022

Filem komedi seram Malaysia Mistik 3Logi Puaka akan ditayangkan di skrin besar seluruh negara mulai 2 Jun 2022. Antologi pertama seumpamanya, diterbitkan oleh syarikat produksi tempatan D’Cinema Sdn Bhd dan diarahkan oleh Ram Che Ngah dan M.H. Sitih.

Mistik 3Logi Puaka, antologi Malaysia berbilang etnik pertama seumpamanya dibahagikan kepada 3 cerita yang saling berkaitan. Sesi media dihadiri Zalif Sidek, Man Raja Lawak & Satya, kebanyakan pelakon pembantu dan kru produksi termasuk penerbit dan pengarah.

Filem mengisahkan Ramlee, seorang penulis skrip yang bercita-cita untuk memenangi Oscar dengan menggunakan cara mistik untuk mencapai impiannya. Telefon bimbit pula mengisahkan tentang seorang guru yang tanpa sedar telah membeli telefon bimbit terpakai dengan roh jahat di dalamnya. Manakala bas, menceritakan kisah bas yang bergerak ke dimensi yang berbeza.

Mistik 3Logi Puaka menandakan kemasukan pertama D’Cinema Sdn Bhd ke dalam pasaran filem Melayu. Lakon layar dan penceritaan dilakukan oleh Ram Che Ngah, yang juga pengarah filem Paku sebelum ini. Bunyi keliling digital 7.1 filem itu dirakam dan diadun di Maraz Digital Studio mereka sendiri.

Filem berbahasa Melayu itu akan mendapat penarafan P13 LPF dan mempunyai sarikata Inggeris dan Cina. Arahan seni untuk filem itu dilakukan oleh Shah Maraz. Keseluruhan filem ini dirakam dalam 6K dan akan ditayangkan di Malaysia hujung tahun ini.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button