Berita

ERA memperkenalkan segmen baharu ‘3 Pagi ERA’, ‘101 ERA’ dan ‘Daebak ERA’ bersama personaliti baharu bermula 18 Julai

Gandingan Personaliti Baharu dan Pengisian Terkini di ERA

Peminat ERA, jenama radio bertaraf tinggi di Malaysia, boleh menjangkakan barisan personaliti baharu dengan pengisian terbaru dan terus terhibur dengan bahagian terbaik rancangan itu bermula pada hari Isnin, 18 Julai, di udara dan di aplikasi SYOK.

Nabil, Azad dan Radin, trio pelbagai daripada tiga lelaki, akan menjadi hos rancangan pagi baharu “3 AM ERA” dari jam 6 hingga 10 pagi. Perbincangan tentang acara semasa, interaksi peminat dan ketawa lucu semuanya akan dipaparkan pada “3 Mornings ERA”, bersama-sama dengan pengaturcaraan baharu seperti:

 • Lagu Berantai: Pemain menggunakan perkataan yang disediakan untuk menyanyikan ayat-ayat dalam permainan.
 • Flex Jap: Forum percuma untuk peminat berkongsi kisah kejayaan dalam kehidupan peribadi, kerjaya profesional atau usaha komersial mereka.
 • CeKePi: Lakaran yang memaparkan personaliti ERA di restoran dengan tanggapan tentang isu tular di media sosial.
 • Chat: Panggilan boleh dibuat oleh peminat untuk berinteraksi dan membincangkan aktiviti harian.
 • Lu Pikir: Nabil menawarkan pendapat dan panduan tentang peristiwa semasa.

Dari jam 4 hingga 8 malam, segmen baharu “101 ERA” akan menampilkan perbincangan menarik bersama pendengar dan interaksi daripada duo radio legenda Haniff dan Ray. Artikel terkini mengenai “101 ERA” termasuk:

 • Topik: Haniff dan Ray akan membincangkan isu-isu yang berkaitan, dan pendengar boleh menghubungi untuk menyuarakan pendapat mereka.
 • Teacher Teacher: Ray akan mempelajari perbendaharaan kata bahasa Inggeris dan definisi perkataan yang digunakan oleh Haniff.
 • Setiap Jumaat, Petik Lirik: Pemanggil dijemput untuk bermain permainan di mana mereka mesti mengarang lagu menggunakan perkataan dalam “petikan” oleh Haniff dan Ray.

Peminat ERA boleh menjangkakan segmen “Daebak ERA” malam itu, yang bermula dari jam 8 malam. hingga 12 pagi, menampilkan Fazziq Muqris dan Munaa Bella sebagai personaliti baharu rancangan itu. Perkara berikut akan menggembirakan malam pengikut Munaa dan Fazziq:

 • Hanguko: Perkataan Korea akan dikongsi oleh Munaa.
 • Pentas Daebak: Peminat boleh menikmati muzik oleh artis yang akan datang di.
 • Top 20 : Aplikasi SYOK memainkan 20 lagu teratas yang dipilih oleh peminat.
 • Tik Tok 10 Era: Dengar lagu teratas pada carta TikTok setiap hari Jumaat.
Hani Fadzil, Pengurus Kandungan Era.

Terus Berhibur Dengan Pengisian-Pengisian Terbaik di ERA.

Selain itu, dari Isnin hingga Jumaat, ciri berikut akan membuatkan penonton terhibur:

 • Dari jam 10 pagi hingga 1 tengah hari, Danial Zaini mengacarakan “Port-ERA” dengan:
 •  W-O-N-T (What’s On The News Today), di mana beliau memainkan watak “Bro Paprik” dan menawarkan berita terkini dan tular.
 •  FYE (For Your Eye), platform media sosial di mana pengikut boleh menyiarkan idea perbualan dengan hashtag #FYE, dan Danial akan berkongsi yang terbaik.
 • “Gempak Hit ERA” dengan Isha Norsham, yang bersiaran dari jam 1 hingga 4 petang. Isha akan melibatkan pendengar dalam merangsang perbualan tentang hiburan, kerjaya pemuzik tempatan dan antarabangsa, berita sukan, dan kebimbangan media sosial yang tular seperti yang dilaporkan oleh web Astro Gempak. Selain itu, peminat boleh membuat permintaan lagu melalui Instagram ERA.

Semua peminat boleh menjejaki kedudukan lagu teratas dalam “Carta ERA 40” pada hujung minggu dan menikmati segmen menarik seperti “The Best of 3 Mornings ERA,” yang memainkan semula adegan terbaik, “Hallyu ERA,” yang memilih 10 teratas Lagu Korea berdasarkan permintaan pendengar, “Flow ERA,” yang menampilkan lagu hip-hop dan rap daripada kedua-dua artis tempatan dan antarabangsa, dan “Non Stop ERA,” yang menampilkan putaran lagu hit yang tidak berkesudahan. Lawati laman web ERA di www.era.je atau ikuti ERA di media sosial untuk maklumat lanjut.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button