Berita

EPISOD KE-2 DRAMA BERSIRI ‘366’, PETRONAS

PETRONAS telah melancarkan episod kedua drama bersiri asal ‘366’, “Hari Ke-123” atau ‘Day 123’, sempena sambutan Aidilfitri yang akan datang.

366: Hari Ke-123 boleh ditonton di saluran media sosial rasmi PETRONAS, mulai 27 April 2022.

Siri ‘366’, yang bermula dengan Zhi Yi dan usahanya untuk mencari ibunya, berakhir dengan keterujaan dalam episod pertama.

Dalam “Hari Ke-123”, naratif beralih dan memfokuskan pada Poji, watak lain yang diperkenalkan dalam episod sebelumnya, meneroka zaman kanak-kanak Poji, membuktikan gambaran tentang wataknya, serta percintaan yang sedang berkembang dengan Ayu.

Poji bersedia untuk melamar Ayu apabila perkara yang tidak dijangka berlaku dalam hidupnya, dan Poji kemudian mula mempersoalkan makna segala-galanya.

PETRONAS berharap penonton akan seronok melihat bagaimana bahagian kedua drama bersiri tujuh episod itu terungkap apabila wataknya terus mengharungi kesukaran dan pengalaman hidup serta berkembang daripada cabaran ini.

Pelakon dan Pengarah semasa majlis iftar dan tayangan perdana PETRONAS RAYA 2022, Episod 2: Hari Ke-123

Pengurus Besar Kanan Komunikasi Strategik Kumpulan PETRONAS, Datin Anita Azrina Abdul Aziz berkata: “Hanya beberapa bulan lagi menuju 2022, tetapi kita sudah boleh melihat rakyat Malaysia meneruskan kehidupan seharian mereka dan mencari matlamat baharu, mengejar impian dan meninggalkan masa lalu. . Perkara terbaik yang boleh kita lakukan ialah bergerak ke hadapan, secara individu, kolektif dan sebagai sebuah negara.

“Ketika kita bertemu semula dengan keluarga pada Hari Raya ini. Marilah kita mengakui sejauh mana kita telah melangkah, keberanian kita dan pengorbanan yang kita lakukan dalam beberapa tahun yang lalu. Jangan kita ambil mudah dan hargai pergaulan orang yang kita sayangi.”

Kekacauan pandemik 2022-2021 telah memberi banyak masa kepada kita untuk memikirkan semula kehidupan dan perkara yang benar-benar penting. Dalam diri, dalam keluarga, dalam kawan, dalam komuniti, orang telah dipaksa untuk menghadapi kekuatan, ketakutan dan kelemahan sebenar mereka. Ini kisah KAMI. Kisah Malaysia. Kisah peluang kedua. 366 ialah kisah rakyat Malaysia menemui, memulakan, memeluk, bahkan mungkin membuang, tetapi akhirnya, BERKEMBANG apabila kita melangkah ke tahun baharu dengan berhati-hati dan hidup dengan tenaga dan azam baharu. Hasrat kami adalah untuk memberi inspirasi kepada orang ramai untuk mengimpikan impian baharu, mengatasi diri mereka sendiri dan berkembang maju bersama.

Ia lebih baik tahun ini. Kami sedang memecahkan acuan penceritaan perayaan konvensional dan kami sedang bekerjasama dengan industri filem Malaysia untuk menggarap 366- sebuah drama bersiri dalam masa terdekat. Ia menceritakan kisah realiti rakyat Malaysia dan peluang kedua.

Kami sentiasa menceritakan kisah sebenar Malaysia dan secara tradisinya di media massa dan di luar naratif negara, semua orang sentiasa tersenyum dan sentiasa ada pengakhiran yang menggembirakan. Tetapi ini tidak boleh jauh dari kebenaran. Rakyat Malaysia telah melalui beberapa masa yang sukar dalam beberapa tahun kebelakangan ini. Orang dah berubah. Harapan dan impian mereka telah berubah. Kami ingin menyerlahkan kehidupan seharian rakyat Malaysia dan berjalan sejauh satu batu dalam keadaan mereka untuk membawa anda pengembaraan, penemuan diri dan pengampunan.

Raikan Raya ini bersama PETRONAS 366: Hari Ke-132 (Hari ke-123), episod kedua drama bersiri kami tentang keikhlasan dan keberanian menerima takdir.

‘366: Hari Ke-123’ (Hari ke-123) boleh ditonton di saluran media sosial rasmi PETRONAS, mulai 27 April 2022.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button