Berita

D’Otai Boyz Hidang Rock Kapak Singapura dengan Lagu Terbaru ‘Permata Ku’

 

The OtaiBoyz, yang ditubuhkan pada 2007 dengan nama Band D’OtaiBoyz, hanya berjaya bertahan sebentar. Kini pada tahun 2021, band ini akan dibangkitkan semula sebagai projek band dengan nama D’OtaiBoyz. Mereka memilih nama itu untuk menarik perhatian vokalis kami, Boy Botak, dan lagu-lagu baru yang konsisten (Otai) yang mempunyai irama “rock kapak”.

“Permata Ku,” lagu terbaru mereka, lebih mirip kepada balada Rockestra. Mengikut sinopsis lagu itu, pasangan yang sedang bercinta mengalami perubahan mendadak dalam hubungan mereka kerana kemungkinan berlaku perselingkuhan atau penyakit. Pendengar mesti membuat pertimbangan sendiri.

 

Kumpulan dari Singapura, D’Otai Boyz membuktikan rock kapak Melayu masih terus berbisa di negara Temasek sana. Kesemua ahli yang terdiri daripada Boy Botak (vocal), Nazry (gitar), Dzoul (gitar), Khai (bass), Lee (drum) dan Man (keyboard). Semua mereka dari Singapura kecuali Dzoul dari Malaysia. Man pula juga merupakan keyboardis kumpulan Life Petal iaitu satu lagu kumpulan balada rockestra di sana.

Sejak 2010-an, mereka aktif bermain di majlis perkahwinan dan acara kemasyarakatan di Singapura sebagai salah satu kumpulan muzik yang masih mempersembahkan balada rock dan irama kapak. Mereka tidak sabar-sabar untuk meneruskan aktiviti mereka pada tahun 2021 dan akan mengeluarkan single terbaru mereka, “Permata Ku.”

Mereka dijangka mengadakan konsert mini maya bersama beberapa aksi lain untuk projek yang akan datang. Semoga kepulangan D’Otai Boyz akan menghidupkan suasana muzik tempatan Malaysia dan Singapura. Beberapa perkhidmatan muzik digital lain, termasuk Spotify, iTunes, Joxx, KKBOX dan Deezer, menawarkan lagu “Permata Ku.”

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button