Berita

Sambutan Positif Din-The-Day Punca Ananta Jalil Berhasrat Menerbitkan Filem Seterusnya

JOHOR BAHRU, 20 September – Ananta Jalil, pelakon dan penerbit filem Bangladesh Din-The Day, yang membuat penampilan sulung dunia pada 16 September di Malaysia, berhasrat untuk menerbitkan filem seterusnya tahun depan semasa Hari Raya Aidilfitri atau Tahun Baru Cina.

Katanya filem itu akan diterbitkan secara usaha sama dengan penerbit tempatan.

“Saya berharap untuk membina jambatan harmoni antara Malaysia dengan Bangladesh melalui filem.  Saya yakin filem usaha sama itu mempunyai potensi untuk menarik penonton jika kita berjaya melahirkan filem yang dapat membawa isu hubungan baik rakyat kedua-dua negara,” katanya dalam satu kenyataan selepas tayangan filem itu di sini.

Johor Bahru menjadi lokasi lawatannya yang kedua setelah bersama-sama peminatnya di Kuala Lumpur pada tayangan perdana filem itu di TGV KLCC 16 Sept lepas.

Ananta yang dikenali dalam kalangan peminatnya sebagai AJ berkata, beliau amat berpuas hati atas sambutan peminat kepada filem itu di ibu negara dan di sini.

“Atas sambutan yang luar biasa di TGV KLCC, saya dimaklumkan pihak TGV terpaksa menambah dua dewan lagi setelah tayangan pada hari pertama di tiga dewan penuh sesak dengan pentonton.  Di Johor Bahru pun begitu juga,” katanya.

Tayangan filem Din-The Day arahan pengarah dari Iran, Murtaza Atashzamzam, hari ini memasuki hari keempat di 20 panggung di seluruh negara.

Filem lakonan AJ dan isterinya Barsha itu menjalani penggambaran di Iran, Turkiye dan Afghanistan.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button