Berita

Datin Alyah Genggam Trofi Karaoke Superstar Minggu Kelima!

Penyanyi yang sangat disegani, Ameng Spring telah dikalahkan oleh Datin Alyah pada peringkat kelima pertandingan rancangan realiti ala karaoke artis popular baharu, “Karaoke Superstar,” dengan jumlah tiga kemenangan daripada lima segmennya.

“Terima kasih kerana menerima saya dengan seadanya. Terima kasih banyak-banyak”, katanya sebagai tanda penghargaan kepada peminat yang datang untuk menyokong.

Episod kelima “Karaoke Superstar” akan terus diadili oleh Ratu Karok, Erra Fazira, dan juri jemputan khas terdiri daripada Dato’ Hattan, penyanyi, pelakon dan penulis lagu terkenal di tanah air.

Kelab peminat Ameng Spring diwakili oleh Nabilah Nasrudin, penyanyi demo dari Selangor, pada pusingan pertama program Superfans. Nick Danial Abdullah, pelajar dari Perak, merupakan wakil kelab peminat Datin Alyah. Erra Fazira menghargai Nabilah atas persembahan lagu “Butakah Cinta” dan berkata ia mempunyai “feel” yang indah. Nabilah yang mewakili kelab peminat Ameng Spring, sekali gus menerima kejayaan pertama ini.

“Awak menyanyi dengan takut-takut lah”, tambah Dato’ Hattan kepada Nick Danial selepas melihat persembahannya dalam pusingan ini.

Pusingan tambahan Karok Uji dalam pertandingan itu menampilkan persembahan duet oleh artis dan ahli kelab peminatnya. Datin Alyah yang membawakan lagu asal “Simalakama,” yang ditulis oleh Vita Alvia, bersama penyokongnya, memenangi pusingan ini. Kedua-dua juri memuji persembahan mereka walaupun lagu genre dangdut agak sukar.

Pemenang pusingan ketiga Kuiz Bintang Karok ialah Datin Alyah dan kelab peminatnya, yang memperolehi jumlah 17 mata, mengalahkan Ameng Spring dan kelab peminatnya, yang memperoleh 11 mata.

Berikutan kejayaan Ameng Spring, kedua-dua pasukan terikat selepas pusingan Mikrofon Misteri. Penyanyi misteri kumpulan Datin Alyah ialah Azharina yang mendendangkan lagu “Kisah Hati”, manakala dalang di sebalik tabir kumpulan Ameng Spring ialah penyanyi Qody Rani yang mempunyai suara yang kuat. Dato’ Hattan dan Erra Fazira memberi Qody dan kumpulannya “karbat!” pujian untuk nyanyian mereka, memberi mereka satu mata.

Persembahan mesh up mereka di bahagian Messy Up Star yang juga merupakan segmen penentu juara pada minggu kelima ini akan menentukan sejauh mana mereka akan dinilai dalam pertandingan nyanyian karaoke. Ameng Spring membawakan lagu “Sesal Separuh Nyawa,” manakala Datin Alyah membawakan lagu “Sampai Hati.” Datin Alyah berjaya memenangi pusingan ini dan seterusnya merangkul gelaran “Juara Superstar Karaoke Minggu Kelima.” Datin Alyah dan penyanyi Azharina dari Mikrofon Misteri membuat persembahan duet untuk menamatkan persembahan.

Siapakah yang akan bertanding dalam nyanyian karaoke pada minggu berikutnya? Setiap Ahad jam 9.00 malam, tonton saluran Astro Ria (Saluran 104) untuk program pertandingan karaoke “Karaoke Superstar.” Selain itu, untuk alternatif yang lebih fleksibel, rancangan ini boleh distrim secara eksklusif melalui Atas Permintaan di Astro Box dan aplikasi Astro GO.

Kami mempunyai gambar dari episod kelima “karaoke Superstar.” Untuk membantu menghebahkan program “Karaoke Superstar” kami, kami ingin meminta bantuan sekutu media kami dengan sopan. Kami juga ingin mengiktiraf jutaan orang yang menyokong kami dalam media.

Radin (0172171708) atau Atiqah perlu dihubungi untuk sebarang pertanyaan (0189464899).

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button