Berita

CASABLANCA NUHA BAHRIN DAN NAUFAL AZRIN MENJADI SIULAN PEMINAT DAN PENCINTA MUZIK TANAH AIR

Lagu Casablanca nyanyian Nuha Bahrin bersama Naufal Azrin terus menjadi siulan peminat dan pencinta muzik tanah air.

Muzik video rasmi Casablanca yang dimuat naik di saluran Youtube Masyhur sudah mencecah lebih 5 juta tontonan dan dilayari mencecah lebih 2.5 juta di Spotify.

Lirik lagu oleh Daqmie dan Abdul Karim Al Ali dan produser Amir Hufaz, Khairul, Wan Saleh dan Daqmie itu mencetuskan fenomena tersendiri apabila dijadikan muzik latar bagi kebanyakan video yang dihasilkan pengguna laman sosial terutamanya di aplikasi TikTok dan Instagram.

Lagu ini mencecah tontonan #casablancachallenge mencecah 14.1 juta tontonan.

Tidak cukup dengan itu, lagu CASABLANCA mencipta sejarah apabila menjadi lagu pertama tempatan yang paling tular dengan menduduki tangga teratas carta SPOTIFY VIRAL 50 GLOBAL, SPOTIFY VIRAL 50 INDONESIA dan juga menduduki tempat ketiga belas SPOTIFY TOP 50 INDONESIA di penstriman muzik Spotify serta mendapat kedudukan tempat pertama di aplikasi JOOX Malay Hits. Manakala di aplikasi Apple Music Top 100, Casablanca menduduki tempat kedua.

Bagi kami, ini satu pencapaian yang cukup membanggakan bukan saja untuk syarikat rakaman, penyanyi dan juga lagu CASABLANCA itu sendiri.

Pengarah A&R & Pemasaran Universal Music Malaysia, Encik Hermond Cheng dan Pengarah Urusan BeeGood Music Encik Amir berkata, mereka berbangga dengan pencapaian yang diraih sekaligus menjadikan Universal Music Malaysia dan Bee Good Media sebagai syarikat rakaman pertama yang berada di tangga teratas carta ‘Spotify Viral’ di Indonesia.

“Kami merakamkan jutaan terima kasih kepada semua pendengar, peminat dan pengguna laman sosial sama ada di Malaysia, Indonesia, Singapura, Brunei atau di mana juga berada kerana mendengar dan menstrim lagu ini hingga tular dan mencetuskan fenomena yag luar biasa,” katanya.

Bagi Nuha, dia tidak menjangka lagu CASABLANCA mendapat tempat yang hebat dalam kalangan peminat di Indonesia.

“Apa yang kami dapat sekarang dan sokongan yang diperoleh bukan saja dari peminat tanah air tapi juga daripada Indonesia dan Brunei yang kami tidak menjangkakan sama sekali Nuha amat bersyukur dengan sokongan berterusan daripada peminat.

Sementara itu, Naufal bersyukur dengan sambutan diberikan selain tidak pernah menjangka lagu CASABLANCA boleh mencetuskan fenomena luar biasa. Sejujurnya, saya sangat gembira dan teruja.

“Kami sudah buat yang terbaik, dan menyerahkan segalanya kepada Yang Maha Esa. Alhamdulillah tuhan beri kami rezeki yang tidak dijangka. Terima kasih Malaysia dan Indonesia,” katanya.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button