Berita

Bola Sepak Eko Indra Jaya

Bukan sekadar sebuah kelab bola sepak, tetapi kekuatan pasukan yang kuat itu cepat naik dan telah menempah nama walaupun baru berusia 1 tahun jagung, ia satu pencapaian yang boleh dibanggakan oleh kelab pasukan ini, Eko Indra Jaya Football Club (EIJ FC).

Kelab Bola Sepak Acheh di Malaysia diasaskan oleh usahawan asal Acheh di Malaysia, Haji Man, Tgk Haikal sebagai Pengarah, dan Tgk Jai selaku Presiden dan wakil Tgk Raji.

Pak Asrizal, ahli Parlimen Acheh, turut hadir memberikan sokongan kepada pasukan itu.

“Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada semua yang telah bertungkus lumus mempertahankan Kelab Bola Sepak Pasukan Eko Indra Jaya FC,” tambahnya.

Menurut Ketua Pasukan Muhd ​​Shamsudin bin Mohd Jamaludin, para pemain telah diajar teknik bola sepak dan didedahkan dengan program latihan yang sistematik. “Langkah ini dapat mengasah dan mencungkil bakat, selain memberi pendedahan awal dan kemahiran bola sepak dalam kalangan pemain,” jelasnya.

“EIJ FC juga merekrut pemain dari Arab dan Nigeria, serta pemain berpengalaman dari Sepanyol dan liga Malaysia.” Pemain kami juga pernah bertanding dalam Liga Sepanyol dan Liga Selangor.” Saya juga ingin mengucapkan terima kasih kepada Haji Man, Tgk Haikal, Tgk Jai, dan Tgk Raji atas sokongan mereka.

EIJ FC berhasrat mengeratkan ukhuwah sesama ahli dan berharap usaha ini dapat memberi manfaat kepada masyarakat Aceh amnya khususnya di Malaysia.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button