Berita

BMW Motorrad Malaysia Persembah BMW Motorrad GS Challenge 2022.

Pada acara BMW Motorrad GS Challenge yang julung kali diadakan di Malaysia, yang meraikan intipati sebenar GS dengan pengalaman menggembirakan di medan luar jalan yang sukar, BMW Motorrad Malaysia baru-baru ini menjadi tuan rumah kepada lebih 150 penunggang jelajah dan peminat BMW Motorrad.

Hans de Visser, Pengarah Urusan BMW Group Malaysia berkongsi, “BMW Motorrad GS Challenge ini mengimbau pertandingan popular kami, International GS Trophy yang mengambil tempat di lokasi-lokasi ekstrem di seluruh dunia. Kami ingin membawakan sekali lagi keterujaan pengembaraan tersebut di Malaysia buat para penunggang GS di sini, susulan acara kelayakan serantau yang kami telah anjurkan pada tahun 2017 untuk memilih wakil-wakil kami bagi pertandingan tersebut. Saya percaya bahawa para peserta kita telah menikmati keseronokan, pengembaraan, dan cabaran menunggang tersebut – yang merupakan ramuan bagi kelahiran jentera GS.”

Hari ke-2 pertandingan itu menyaksikan beberapa finalis terbaik bersaing untuk mendapatkan peluang untuk menyertai Jelajah “Follow the Trails” (FTT), sebahagian daripada pertandingan Piala BMW GS Antarabangsa di Albania Oktober ini. Peserta dalam cabaran itu perlu menyelesaikan halangan individu pada laluan berhalangan luar jalan selain peperiksaan menunggang dan pandu arah. Pemenang FTT boleh mengambil laluan pesaing untuk Trofi BMW GS Antarabangsa 2022.

Selepas dua hari pertandingan, empat peserta telah diisytiharkan sebagai pemenang Cabaran BMW Motorrad GS, dan mereka akan pergi ke Albania untuk menyertai Jelajah FTT yang unik! Elis Suriani binti Johari, Rosmadi bin Saad, Niranjan a/l Visuvalingam, dan Muhairi bin Muhammad adalah pemenang.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button