Berita

BMW Group Malaysia memperkukuh tenaga kerja EV dengan Persijilan Pakar Voltan Tinggi BMW

Melalui program Pensijilan Pakar Voltan Tinggi BMW yang diiktiraf di peringkat global, BMW Group Malaysia mewujudkan pakar yang sangat cekap dalam bidang Mobiliti Elektrik. Pengenalan pensijilan di sini membantu menyokong penerimaan mobiliti elektro sejak penampilan sulung kereta BMW I terbaharu awal tahun ini, selain mengukuhkan landskap kenderaan elektrik (EV) di Malaysia dengan rangkaian infrastruktur pengecasan yang besar.

BMW Group Malaysia telah melancarkan pemacu pengambilan untuk pakar yang berkelayakan dalam bidang Mobiliti Elektrik dengan sokongan rangkaian pengedarnya. Hans de Visser, Pengarah Urusan BMW Group Malaysia berkata, Di Kumpulan BMW, kami sentiasa percaya bahawa masa depan adalah Elektrik. Kami kekal komited untuk memupuk lebih ramai bakat tempatan dengan kepakaran peringkat tinggi yang diiktiraf di peringkat antarabangsa.

Pakar Voltan Tinggi BMW ialah bakat khusus yang bekerja pada tahap tertinggi pada kenderaan elektrik BMW. Prospek mestilah sudah menjadi Juruteknik Voltan Tinggi BMW sedia ada, yang mesti menjalani proses pra-pemilihan terlebih dahulu. Selepas itu, mereka menjalani latihan intensif selama 15 hari, dengan syarat lulus dua peperiksaan teori dan empat peperiksaan praktikal untuk meneruskan ke peringkat seterusnya.

Pensijilan Pakar Voltan Tinggi BMW adalah tonggak penting bagi BMW Group Malaysia dalam menyokong penubuhan persekitaran matang di Malaysia di mana EV boleh berkembang maju. Memandangkan lebih banyak kereta BMW I dilancarkan di jalan raya Malaysia, lebih banyak akses kepada profesional bertauliah BMW menjamin bahawa semua pelanggan kenderaan BMW I mempunyai Pengalaman Pemilikan Elektrik Premium yang terbaik.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button