Berita

AWANG BPR PILIH AURANZEB UNTUK ‘TIADA GANTI CINTA INI’

Auranzeb atau nama penuh Muhammad Auranzeb Bin Berembi telah meluarkan single pertamanya, ‘Tiada Ganti Cinta Ini’. Lirik tersebut ditulis oleh Keon terbitan dan edaran Luncai Emas SDN BHD, dan singlenya dicipta oleh seorang komposer terkenal, Awang BPR.

Siapa yang akan jangka baru berusia 19 tahun tetapi mempunyai bakat nyanyian yang hebat seperti katakan pengguna lagu. “Semasa di studio dia (Auranzeb) tidak mempunyai banyak masalah dalam nyanyian. Auranzeb merupakan artis terbaru bagi saya pada tahun ini yang mana saya telah menciptakan sebuah lagu ballad rock dan lirik ny berkonsepkan kerohanian yang ditulis oleh Keon”, ulas Awang BPR.

Awang BPR telah menulis lagu-lagu popular untuk pelbagai pemuzik, termasuk Mimpi Dalam Mimpi Damasutra, Subur Harum Di Hati Bumiputera Rockers, dan ramai lagi.

Menurut Awang Bpr, susunan muzik asal dicipta oleh Allahyarham Tony Iskandar (Spider sebelum meninggal dunia pada Jun 2021 akibat serangan jantung. Susunan muzik itu kemudiannya disiapkan oleh Malio.

Luncai Emas telah berbincang dengan Awang BPR sebagai produser yang bertangungjawab merakamkan single ini dengan bakat baru. “Saya bertemu pendatang baru iaitu Auranzeb, dan untuk itu kami telah ujibakat beliau dan bersetuju untuk ambil sebag ai penyanyi” – kata Awang lagi.

Single ini dirakamkan di Quantize Studio, dan susunan muzik baharu kini sudah lengkap, alhamdulillah.

Auranzeb, warga Seremban, menyatakan minatnya dalam bidang nyanyian sejak meminati muzik unik era 1980-an dan 1990-an. “Muzik sebegini mampu menangkap perasaan generasi seperti saya dan senang diingati’ jelas Auranzeb.

‘Saya berasa seronok apabila dipertanggungjawabkan untuk nyanyi lagu ini apatah lagi kedua pencipta lagu & penulis lirik ini adalah pengkarya yang ternama saya tiada idola yang spesifik tapi amat menginspirasikan kumpulan rock ternama seperti Wings, Search, May & BPR.’- tambah Auranzeb.

Menurut penulis lirik Keon, lagu itu diilhamkan oleh surah klasik yang mengimbau kembali kepentingan zaman yang tidak akan berulang. Jangan tersesat dalam perjalanan melalui onak duri kehidupan. Sementara itu, kita perlu bergantung pada kesabaran dan nasihat untuk membawa kita ke mana kita perlu pergi.

Video muzik untuk lagu Auranzeb “Tiada Penggantian Untuk Cinta Ini” akan ditayangkan di saluran Youtube Luncai Emas. Mulai 27 Mei, audio rasmi akan tersedia untuk dimuat turun di semua platform digital.

Luncai Emas berharap semua orang terutamanya generasi muda dan rakan media memberi respon positif terhadap vokalis baharu ini.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button