Berita

AEON BERKOLABORASI DENGAN OMAR & HANA PERKENALKAN LIMA PILIHAN ONIGIRI UNTUK KANAK-KANAK

Makanan berkhasiat dari Jepun berperisa enak dimeriahkan oleh watak animasi Omar Hana

AEON CO. (M) BHD. atau AEON bekerjasama dengan rombongan kartun Omar dan Hana, yang terkenal di kalangan anak muda untuk bahan video Islamiknya, untuk membangunkan perisa onigiri baharu. Acara itu berlangsung di Shah Alam, Selangor, di AEON Mall.

Watak dalam animasi Omar & Hana mewakili lima citarasa berbeza untuk pasaran kanak-kanak. Omar bermaksud kacang merah, Hana untuk Choco Peanut, Sara untuk kentang dengan mayonis (Potato Mayo), Yuki untuk tuna dengan mayonis (Tuna Mayo), dan Indra untuk ketam dengan mayonis (Kani Mayo).

Sunny Setiawan, AEON CO. (M) BHD Ketua Pegawai Operasi; Dr Kasuma Satria, AEON CO. (M) BHD Ketua Pegawai Sumber Manusia; Sinan Ismail, Ketua Pegawai Eksekutif dan Pengasas Durian Digital; dan Izrol Izuddin Ahmad, Pengurusan IP Tempatan Astro & Pembangunan Perniagaan turut hadir dalam majlis itu.

Menurut Sunny Setiawan, “Kami bersyukur kerana dapat bekerjasama dengan kumpulan animasi terkenal Omar & Hana untuk memasarkan rangkaian onigiri dengan perisa terbaharu kami. Usaha sama ini merupakan salah satu langkah AEON untuk menggiatkan pembangunan produk asimilasi Malaysia-Jepun dan kami yakin produk ini mampu mendapat sambutan yang baik dari para pelanggan AEON dan peminat Omar & Hana sendiri,”

Pemilihan produk onigiri sebagai pemangkin hubungan ini bertujuan untuk menyemai budaya pemakanan yang baik dan berkhasiat dalam kalangan anak Malaysia. Onigiri ialah snek Jepun yang cepat dan mengenyangkan. Hasilnya, AEON sedang berusaha untuk memperkenalkan corak dan budaya pemakanan sihat ini kepada negara kita.

‘Kami ingin jadikan AEON sebagai duta kecil Jepun di Malaysia yang dapat memperkenalkan dengan lebih dekat budaya positif masyarakat Jepun. Produk yang akan dihaslkan oleh AEON Delicatessen ini juga adalah disahkan halal oleh JAKIM.’ ujar beliau lagi.

Kehadiran maskot Omar dan Hana, yang memasarkan rangkaian onigiri dan melibatkan pengunjung dalam kuiz, menyumbang kepada keghairahan acara itu. Omar dan Hana mempersembahkan lagu onigiri untuk tetamu, serta tayangan perdana video.

Menurut Sinan Ismail pula, “Bagi melaksanakan kerjasama ini, kami ingin memperkenalkan  makanan yang berkhasiat dan senang dimakan oleh kanak-kanak. Kami yakin onigiri adalah produk yang paling tepat. Ianya berasal dari Jepun dan merupakan antara makanan yang amat digemari waktu kini,”

“Kami juga berasa amat bertuah dapat berkolaborasi dengan pihak AEON, sebuah syarikat yang mempunyai rangkaian pasar raya yang luas. Melalui rangkaian ini, sudah tentu onigiri Omar & Hana dapat dinikmati oleh ramai pelanggan di seluruh negara, bukan sahaja kanak-kanak, malah orang dewasa.” ujar beliau.

Perkongsian ini adalah selaras dengan usaha AEON untuk mempromosikan Matlamat Pembangunan Mampan PBB 8: Pekerjaan Baik dan Pertumbuhan Ekonomi, yang memfokuskan pada menggalakkan pertumbuhan ekonomi yang inklusif dan mampan, serta pekerjaan inklusif, baik dan produktif untuk semua

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button