Berita

38 TAHUN SENTIASA BERSAMAMU, TV3 KEKAL MENJADI PILIHAN NOMBOR 1

Tarikh bertuah ini menyaksikan TV3, stesen No. 1 negara, berusia 38 tahun pada 1 Jun 2022. Sejak penubuhannya pada tahun 1984, TV3 telah menjadi saluran utama bagi rakyat Malaysia yang mencari program yang berkualiti tinggi dan terkini. TV3 telah menyediakan beberapa paparan dan kejutan yang menarik untuk menceriakan bulan yang indah ini sempena sambutan ulang tahun ke-38.

TV3 telah disiarkan di negara kita selama 38 tahun, menurut Dato’Khairul Anwar Salleh, Ketua Pegawai Eksekutif Rangkaian Televisyen Media Prima dan Primeworks Studios. Kita kini berada dalam era digital, di mana semua maklumat dan bahan hiburan tersedia di hujung jari anda. Bahan program juga tidak lari daripada pembaharuan dan pengubahsuaian. Hasilnya, seluruh tenaga kerja dan krew produksi TV3 akan terus berdedikasi untuk memastikan jenama TV3 yang terpahat di hati rakyat Malaysia, seperti Buletin Utama, Anugerah Juara Lagu, 999, Majalah 3, Jejak Rasul, Malaysia Hari Ini, dan Wanita Hari Ini, kekal inovatif. dan sentiasa membuat persembahan menghiburkan yang memenuhi pilihan penonton.”

“Kami berharap penonton setia kami akan terhibur dengan tayangan istimewa dalam program kami sepanjang bulan Jun ini, apatah lagi telefilem lakonan pelakon terkemuka tanah air, pilihan filem blockbuster dalam slot Teater Sabtu, dan slot Magnificent 8, yang akan membawa siri ini.” “Sekali lagi, Dato,” katanya merujuk kepada trilogi filem Jurassic Park.

Dato’Khairul Anwar Salleh, Ketua Pegawai Eksekutif Rangkaian Televisyen Media Prima dan Primeworks Studios.

Untuk menghormati majlis itu, TV3 telah bekerjasama dengan ilustrator Miriam Omar untuk mencipta karya seni bergambar yang menggambarkan evolusi TV3, saluran yang digemari di kalangan rakyat Malaysia, selama ini. Sentuhan ajaib Miriam Omar turut memaparkan kandungan popular TV3 dalam monumen dan mercu tanda Malaysia.

Bermula 26 Mei 2022, Buletin Utama, program televisyen paling popular di Malaysia, telah menyiarkan tujuh laporan khas untuk memperingati sambutan ulang tahun ke-38 TV3. Laporan khas tertumpu kepada rancangan TV3 seperti Anugerah Juara Lagu, Majalah 3, Nona, Jejak Rasul, Malaysia Hari Ini, Wanita Hari Ini, 999, dan tidak ketinggalan, Buletin Utama yang berjaya membentuk hati dedikasinya. penonton. Selain penyampai berita semasa, 12 penyampai berita hebat kembali menyertai pentas Buletin Utama.

Malapetaka The Highland Towers menjadi topik terbitan khas Majalah 3. Ketika tragedi itu melanda, TV3 merupakan saluran media pertama yang melaporkan berita dan perkembangan terkini. Tambahan pula, Majalah 3 mengupas evolusi pembangunan reka bentuk Majalah 3, seperti sorotan detik getir wartawan Fariha Onn yang membuat liputan mengenai letusan Gunung Merapi di Jogjakarta.

Tanyalah Ustaz bersiaran secara langsung dari Masjid Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah Shah Alam pada 1 Jun 2022, bermula jam 6.30 pagi di TV3 dan TV9. Da’i Hadhari mengacarakan episod khas bertemakan “Nikmat Usia” bersama panel Ustaz Rodhi Rejab dan Ustaz Zul Ramli.

Sempena sambutan istimewa ini, Malaysia Hari Ini dan Wanita Hari Ini menyiarkan segmen istimewa. Kedua-dua rancangan itu turut menjemput penonton TV3 untuk menyertai pertandingan pulut kuning berhias, yang berlangsung dari 19 Mei hingga 26 Mei. Pemenang hadiah utama diumumkan secara langsung di Women Today pada 1 Jun 2022, jam 12 tengah hari.

Amyra Rosli dan bekas pengacara rancangan itu, Neelofa, muncul dalam episod khas ulang tahun ke-38 TV3, yang disiarkan pada 5 Jun 2022, jam 2.00 petang. Kedua-duanya membincangkan masa lalu, masa kini dan masa depan pemerkasaan wanita.

Pada 7 dan 14 Jun 2022, rancangan 999 menyiarkan wawancara dengan wartawan TV3 yang membuat liputan mengenai insiden dan pendengaran kes jenayah terkenal sebelum ini. Rakaman di sebalik tabir dari 999 turut ditayangkan, yang tidak pernah ditayangkan di televisyen. Insiden HIV dan dasar kad pengenalan Malaysia didedahkan pada 999.

Buat peminat Cerekarama, jangan ketinggalan empat telefilem yang menampilkan pelakon paling popular tanah air yang ditayangkan setiap Sabtu jam 10 malam. sepanjang bulan Jun. Dendam Penunggu (Ismail Izzani dan Shalma Eliana), Matahari Tak Bercahaya (Nad Zainal dan Fattah Amin), Dania (Aedy Ashraf dan Puteri Balqis), dan Langit antaranya (Eira Syazira & Azad Jasmin). Secara lebih khusus, terdapat dua telefilem yang diilhamkan daripada dua laporan khas program 999 iaitu insiden HIV (telefilem Matahari Tak Bercahaya) dan dasar kad pengenalan Malaysia (telefilem Matahari Tak Bercahaya) (telefilem Dania).

Pentas Sabtu menampilkan filem Hindi klasik lakonan Salman Khan, Hrithik Roshan, dan Aishwarya Rai. Dari 4 Jun hingga 18 Jun, mereka muncul setiap Sabtu dari 2.00 petang hingga 5.00 petang dalam filem Bodyguard, Guzaarish, Main Aurr Mrs Khanna dan English Vinglish.

Bersama-sama dengan filem terbaru “Jurassic World Dominion,” slot Magnificent 8 membawa penonton ke pengembaraan Jurassic dengan siri francais filem Jurassic Park. Bermula 12 Jun, siri ini disiarkan pada hari Ahad jam 3 petang.

Bagi menambahkan lagi kemeriahan sambutan ulang tahun itu, TV3 menganjurkan Fiesta TV3 Sentiasa Bersamamu pada 18 Jun 2022, di perkarangan Sri Pentas. Pintu dibuka kepada orang ramai seawal jam 9.00 pagi, di mana seisi keluarga boleh menikmati pelbagai aktiviti menarik dan beramah mesra dengan selebriti. popular.

Layari http://www.xtra.com.my/ untuk maklumat lanjut dan perkembangan terkini mengenai program TV3, dan ikuti laman media sosial rasmi Facebook, Instagram, dan Twitter di @TV3Malaysia, dan TikTok di @TV3MalaysiaOfficial. Sepanjang bulan Jun ini, gunakan hashtag #TV3SentiasaBersamamu untuk memulakan perbualan mengenai sambutan ulang tahun ke-38 TV3 di media sosial.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button